Roxana Băluţă , specialist asigurări de viaţă şi sănătate, a afirmat că anul trecut au fost decontate servicii medicale în valoare de 73 de milioane de euro şi a menţionat că patru din zece români îşi doresc să folosească asigurările voluntare de sănătate într-un spital de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Roxana Băluţă a fost întrebată  joi, la Maratonul bolilor cardiovasculare de la Medika TV, ce înseamnă o asigurare voluntară de sănătate.
“Asigurarea voluntară de sănătate este un instrument financiar care acoperă practic riscul de accident sau de îmbolnăvire, total sau parţial, preluând practic costurile cu serviciile medicale de care oamenii au nevoie pentru restabilirea stării de sănătate anterioare producerii riscului asigurat. Practic ne ajută să avem acces mai facil la serviciile medicale şi în acelaşi timp, ne protejează bugetul familiei”, a explicat Roxana Băluţă. 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ea a explicat şi care sunt avantajele unei asigurări voluntare de sănătate. 
“O asigurare voluntară de sănătate în primul rând, îţi facilitează accesul la serviciile medicale de care ai nevoie. Practic, asiguraţii noştri sunt cei care, în momentul în care au o problemă de sănătate, o problemă medicală, inclusiv o boală cardiovasculară, pot să acceseze o astfel de  asigurare. Vestea bună este că, de exemplu, în 2022 aveam 630.000 de persoane asigurate în sistemul privat de sănătate, care practic au accesat de peste 677.000 de ori servicii medicale, preluate la rândul lor prin asigurările de sănătate. Am sesizat până la urmă un interes în creştere odată prin cercetările sociologice pe care le facem şi asigurările voluntare de sănătate se menţin în top trei produse financiare pentru care oamenii sunt mai interesaţi”, a mai transmis Roxana Băluţă. 
Ea a subliniat că această piaţă a asigurărilor voluntare de sănătate este una în creştere. 
“În acelaşi timp, ne uităm şi la cifrele de piaţă, la statisticile oficiale pe care le publică Autoritatea de Supraveghere Financiară şi dacă ne uităm cu 10 ani în spate, de exemplu, piaţa a crescut de nouă ori. În continuare este una mică, în schimb, este în creştere. Şi poate mai important de menţionat este de exemplu, faptul că anul trecut am decontat servicii medicale în valoare de 73 de milioane de euro. Practic, aceasta a fost valoarea indemnizaţiilor plătite aferente asigurărilor voluntare de sănătate”, a mai afirmat specialista în asigurări de viaţă şi sănătate.
Roxana Băluţă a mai afirmat că patru din zece români doresc să folosească asigurările voluntare de sănătate într-un spital de stat. 
“Avem barometrul UNSAR - IRES, unde ne uităm în primul rând la percepţia oamenilor cu privire la asigurări şi în acelaşi timp la ce nevoi au şi pe care şi le şi exprimă. Un lucru foarte interesant este faptul că patru din zece români îşi doresc să folosească asigurările voluntare de sănătate într-un spital de stat şi motivează acest lucru spunând că ar accesa pentru o a doua opinie medicală, pentru alegerea personalului medical şi pentru condiţii de spitalizare, deci hoteliere, superioare”, a explicat Roxana Băluţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.