Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că alţi 67 de kilometri din Autostrada Moldovei au constructor desemnat, fiind semnate contractele pentru tronsoanele 2 şi 3 ale secţiunii de autostradă Buzău-Focşani, parte a A7.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Încă 67 de kilometri din Autostrada Moldovei au de astăzi constructor. Au fost semnate contractele pentru Tronsoanele 2 şi 3 ale secţiunii de autostradă Buzău-Focşani (parte a A7), cu acelaşi constructor român care lucrează deja pe tronsoanele 1 şi 4”, a anunţat, joi, Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului Transporturilor, tronsonul 2 (Vadu Paşii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 kilometri, iar valoarea contractului este 1,31 miliarde de lei (fără TVA). Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândreşti Munteni) are o lungime de 36,1 kilometri, iar valoarea contractului este de 1,46 de miliarde de lei (fără TVA).

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

El a menţionat că lucrările de construcţie a ambelor loturi, finanţate prin PNRR, trebuie finalizate în 26 de luni şi includ 12 poduri, dintre care Podul peste Râmnicul Sărat şi DN 22 (791 m), 18 poduri şi un pasaj, din care Podul peste DJ 205R şi pârâul Râmna (380 m).

„În prezent, din cele 13 loturi ale Autostrăzii Ploieşti-Paşcani (finanţată prin PNRR) 9 au contracte semnate. Celelalte 4 contracte au constructori desemnaţi încă din 2022, dar rezultatele procedurilor de achiziţie publică au fost contestate”, a menţionat el.

CNAIR a precizat că „autostrada Buzău – Focşani face parte din Coridorul 3, Bucureşti – Regiunea NE (Moldova) şi reprezintă o prioritate absolută la nivel naţional, conform analizei din Modelul Naţional de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin construirea unei autostrăzi în lungul acestui coridor va conduce la creşterea traficului rutier prin generarea de noi călătorii şi atragerea de noi investiţii în ariile urbane”.

Coridorul facilitează accesul în zona turistică Neamţ sau nordul Moldovei, au adăugat reprezentanţii CNAIR.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.