Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă, joi, că va fi permisă prezenţa fizică în unităţile de învăţământ din localităţile cu rata de infectare mai mică de trei la mie, indiferent de rata de vaccinare în rândul personalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministrul Educaţie anunţă, joi seară, că se pregăteşte o decizie a CNSU, astfel încât să fie permisă prezenţa fizică în localităţile cu rata de infectare mai mică de 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului.  

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Este în curs de pregătire o hotăre CNSU prin care MEN şi MS sunt abilitate să modifice ordinul comun, astfl încât s fie permisă prezenţa fizică în şcoli şi grădiniţe în localităţile unde rata de incidenţă este sub 3 la mie, fără a depinde de rata de vaccinare a personalului din învăţământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 

Potrivit acestuia, 1.724 de localităţi din România au rata de infectare sub 3 la mie. 
 
”Apreciez evoluţia ratei de vaccinare în rândul personalului din învăţământ, apreciez ca fiind important progresul făcut la vaccinarea elevilror”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.  

Potrivit acestuia, sunt vaccinaţi 407.000 elevi, reprezentând 33 la sută din numărul total de elevi eligibili, cu vârsta peste 12 ani.  

Ministrul a făcut precizări cu privire la procedura de testare şi de raportare a testelor pozitive.  

Dacă testul de salivă este pozitiv şi se face testul PCR, elevul aduce rezultatul acestuia - dacă este negativ continuă cu prezenţă fizică. Dacă nu se face testul sau testul PCR confirmă testul de salivă, elevul rămâne la domiciliu 14 zile.  

La decizia şcolii, testele vor putea fi adminstrate la domiciliu de către părinţi sau în şcoală.  

”Atunci când există dorinţa colegilor cadre didactice pentru a fi administrate în şcoală, este nevoie şi de acordul părinţilor. Acesta va fi exprimat printr-un formular, care va fi elaborat de Ministerul Sănătăţii”, a mai afirmat ministrul.  

Potrivit acestuia, şcoala va decide dacă doreşte şi are condiţii, dar şi disponibilitatea cadrelor didactice pentru testare în şcoală, dacă nu, vor fi utilizate la domiciliu sub supravegherea părinţilor sau a tutorilor legal.  

Rezultatul va fi trimis prin e-mail la şcoală.  

”E posibil ca în ziua de vineri, fiecărui elev să i se pună la dispoziţie două teste pentru săptămâna următoare. Dacă părinţii decid să le facă acasă, nu e nevoie de acordul lor. Dacă profesorii consideră că poate fi făcută testarea în şcoală, copilul merge cu testele pentru a fi administrate în şcoală. Testele vor fi la copii”, a mai precizat ministrul.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.