Mai mulţi şobolani au fost filmaţi în centrul municipiului Arad, într-un parc în apropiere de Primărie, imaginile fiind prezentate de USR, care atrage atenţia că s-a format "un adevărat focar de infecţie" şi că există risc pentru sănătatea publică. Reprezentanţii Primăriei Arad spun că pe domeniul public au făcut tratamente împotriva rozătoarelor, însă acestea nu ar avea efect pentru că proprietarii imobilelor din centrul oraşului nu fac deratizări.
Reprezentanţii USR au prezentat imagini cu mai mulţi şobolani care umblă ziua pe bulevardul Revoluţiei din Arad, într-un parc situat în apropiere de Palatul Administrativ, care găzduieşte Primăria şi Prefectura. Rozătoarele se plimbă lângă o toaletă publică dezafectată.
"La 100 de metri de kilometrul zero al municipiului Arad, o familie numeroasă de şobolani prosperă, ignorată fiind de autorităţi, asemeni majorităţii problemelor urbei noastre. În locul în care turiştii şi arădenii ar fi trebuit să beneficieze de serviciile unui grup sanitar deschis publicului, avem un adevărat focar de infecţie, un risc pentru sănătatea publică”, arată USR într-un comunicat transmis miercuri.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Reprezentanţii partidului spun că secvenţele "reflectă fidel nivelul de interes al autorităţilor locale faţă de oraşul în care locuim, faţă de sănătatea şi bunăstarea cetăţenilor".
"Totodată, plasează Aradul direct în mediul rural, din punct de vedere al disponibilităţii şi calităţii serviciilor şi utilităţilor publice, precum şi al imaginii pe care o proiectează în ochii vizitatorilor", se mai arată în comunicat.
În bugetul local pentru 2018 s-a prevăzut cheltuirea a 500.000 de lei pentru servicii de dezinsecţie şi deratizare, iar reprezentanţii Primăriei au declarat pentru News.ro că procedurile programate au fost efectuate. Ei au adăugat că, pentru a dispărea complet şobolanii, ar fi necesar ca şi proprietarii clădirilor din zona centrală a oraşului să facă deratizări în subsoluri, însă majoritatea nu o fac.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.