Sindicatul Europol afirmă că problema avionului cu ţigări de contrabandă care a intrat în România nedetectat este "destul de gravă", întrucât "la fel de bine puteau fi introduse arme, droguri sau substanţe radioactive, având în vedere că aceşti contrabandişti nu pot fi reperaţi de radarele militare".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
"După ce am cerut intervenţia urgentă a CSAT-ului în problema avionului Antonov care a violat spaţiul aerian românesc şi a transportat peste frontiera de stat 100 baxuri cu ţigări, premierul Cîţu a declarat în cadrul beiefingului de presă după şedinţa de guvern că a propus să ducă discuţia în CSAT. Problema este destul de gravă, iar aşa cum au fost introduse ţigări în România, la fel de bine puteau fi introduse arme, droguri sau substanţe radioactove, având în vedere că aceşti contrabandişti nu pot fi reperaţi de radarele militare", afirmă reprezentanţii Sindicatului Europol, într-o postare pe Facebook.
 
Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că a discutat cu miniştrii de resort după ce un avion al contrabandiştilor ucrainieni de ţigări a intrat nedetectat în România şi a fost asigurat că se vor suplimenta resursele. ”Am propus să ducem această discuţie în CSAT”, a transmis premierul.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, ce şanse are România de a intra în Schengen, când avioane ale contrabandiştilor intră în ţară nedetectate, şi a răspuns: ”Am discutat de fiecare dată cu miniştrii de resort, m-au asigurat că alocă mai multe resurse şi că vor veni cu soluţii în perioada următoare. Pe partea de ANAF e problema cu scanerele. Am propus să ducem această discuţie în CSAT şi să găsim o soluţie care să fie implementată cât mai rapid”.  

Sindicatul Europol a cerut, miercuri, intervenţia CSAT, după ce autorităţile din Republica Moldova au anunţat că un avion al contrabandiştilor ucrainieni de ţigări ar fi intrat în spaţiul aerian românesc fără a fi reperat. Sindicaliştii explică faptul că poliţiştii de frontieră nu au atribuţii pentru a repera şi opri astfel de avioane, chiar dacă luptă împotriva contrabandei. Anul trecut au fost oprite peste 56 de milioane de ţigări. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.