Zeci de mii de membri ai Federaţiei Sanitas sunt miercuri în grevă japoneză, ei urmând ca, peste o săptămână, să intre în grevă de avertisment cu întreruperea activităţii timp de două ore, iar în 31 octombrie să declanşeze o grevă generală pe perioadă nedeterminată. Marius Sepi, prim-vicepreşedintele Sanitas, a declarat, pentru News.ro, că la protestul cu banderole de miercuri participă şi angajaţi din sistemul sanitar care nu sunt membri ai Federaţiei, adăugând că unii medici şi-au exprimat dorinţa de a purta banderolele şi după ziua protestului.
"În toate spitalele din România, din 100.000 de membri ai Federaţiei câţi avem, toţi cei care vor fi la serviciu vor purta banderole. Plus că probabil vor purta inclusiv cei care nu sunt membri; doar cei care sunt în concedii sau nu sunt la serviciu nu vor purta, dar în rest, toată lumea va purta banderole, iar unii spun că vor păstra banderolele şi după ziua de azi”, a spus Marius Sepi, pentru News.ro.
El a adăugat că, pentru greva din 31 octombrie, s-au strâns aproximativ 52.000 de semnături, dar că speră ca, până la sfârşitul lunii, să aibă rezultate în legătură cu nemulţumirile categoriilor de personal medical care nu au fost incluse în OUG 20/2016 şi OUG 43/2016 privind salarizarea.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Marţi a avut loc ultimul pichet din seria "O marţi a Sanitas”, protestul desfăşurându-se la Palatul Parlamentului.
În urma negocierilor cu reprezentanţii Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas, a declarat că speră ca, până la greva generală programată pe 31 octombrie, OUG 20/2016 să ajungă în plen şi să fie rezolvată şi problema acelor categorii de personal medical care nu au fost incluse în creşterile salariale.
Sindicaliştii cer introducerea personalului tehnic şi administrativ în OUG 20/2016, respectiv 23.000 de persoane, 1.800 de funcţionari publici din Direcţiile de Sănătate Publică, angajaţii din asistenţă socială şi din grădiniţe, rezolvarea de urgenţă a deficitelor majore dintre spitalele clinice şi cele neclinice şi a problemelor din rândul asistenţilor medicali, între cei cu studii superioare şi absolvenţii de şcoală postliceală, precum şi creşterea veniturilor pentru angajaţii din asistenţa socială.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.