Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, marţi, că de la începutul lunii există un serviciu privat de pompieri, dotat cu autospecială de stingere a incendiilor, în Parcul Natural Văcăreşti. Pentru intervenţia în zonă, primarul general precizează că se realizează un studiu de fezabilitate pentru un sistem de hidranţi cu rezervă de apă.Garda Naţională de Mediu afirmă că Primăria se conformează măsurilor dispuse de comisarii de mediu în urma incendiilor repetate din Parcul Văcăreşti. Garda de Mediu reaminteşte că, în mai puţin de un an, s-au produs patru incendii de vegetaţie în interiorul Parcului Natural Văcăreşti şi că a aplicat sancţiuni în cuantum de 100.000 lei şi a stabilit măsuri de prevenire cu termene concrete care acum sunt duse la îndeplinire de PMB.
UPDATE - ”Măsurile impuse Garda Naţională de Mediu cu ocazia ultimului incendiu care a avut loc în lună martie 2024 în Parcul Natural Văcăreşti au avut efectele scontate pentru mediu şi cetăţeni”, remarcă instituţia într-o postare pe pagina de Facebook, precizând că Garda Naţională de Mediu a stabilit, cu ocazia ultimului control efectuat în Parcul Natural Văcăreşti, un număr de 3 măsuri care intră în sarcina APNV..
Acestea sunt:
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Parcul Natural Văcăreşti are de la începutul acestei luni un serviciu privat de pompieri, dotat cu autospecială de stingere a incendiilor. Suntem în curs de realizare a unui studiu de fezabilitate pentru un sistem de hidranţi cu rezervă de apă dedicată, pentru a putea acţiona rapid şi punctual”, a scris, marţi, pe Facebook, Nicuşor Dan.
Primarul general anunţă, de asemenea, că au fost reparate aleile principale care erau greu accesibile autospecialelor de intervenţie sau autoturismelor care efectuează lucrările de întreţinere.
La începutul lunii februarie, un incendiu a afectat şase hectare de teren din aria protejată, iar Administraţia Parcul Natural Văcăreşti transmitea că nu are atribuţii directe în stingerea incendiilor, adăugând că regretă ”profund impactul pe care acest incident îl are asupra biodiversităţii”.
Totodată, instituţia anunţa că va colabora cu autorităţile pentru a revizui şi îmbunătăţi protocoalele de intervenţie în caz de incendii şi pentru a implementa strategii eficiente de prevenire a acestora în viitor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...