Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi are, de luni, un nou sediu. Imobilul a fost realizat în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea managementului riscurilor de dezastre”, proiect care face obiectul Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi a cărui valoare totală depăşeşte 140 de milioane de euro. În cadrul acestuia vor fi construite sau consolidate 35 de clădiri cu rol important în sistemul de pregătire şi răspuns la urgenţe şi dezastre, cea de la Călăraşi fiind a cincea finalizată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Noul sediu al ISU Călăraşi şi al Detaşamentului de Pompieri Călăraşi a fost inaugurat, luni, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Investiţia s-a realizat în cadrul proiectului «Îmbunătăţirea managementului riscurilor de dezastre», proiect care face obiectul Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Valoarea iniţială a proiectului a fost de 50 milioane de euro, fiind suplimentată în cursul anului trecut cu alte 92 de milioane de euro. Acest obiectiv de investiţii, sediul ISU Călăraşi şi al Detaşamentului de Pompieri Călăraşi, este al cincilea din seria celor 35 de clădiri cu rol important în sistemul de pregătire şi răspuns la urgenţe şi dezastre, care urmează să fie reconstruite sau consolidate în următorii ani”, transmite IGSU.
 
Noul sediu include spaţii administrative, dar şi spaţii specializate pentru instruirea şi pregătirea personalului, iar proiectul de consolidare, mansardare şi refuncţionalizare a imobilului a avut ca obiectiv principal creşterea rezistenţei structurale printr-o intervenţie de întărire a fundaţiei şi a structurii de rezistenţă. În paralel cu aceste lucrări, clădirea a fost modernizată şi extinsă prin adăugarea unei mansarde.
 
”Obiectivul este alcătuit dintr-o clădire administrativă, cu o suprafaţă construită de 478,64 mp şi desfăşurată de 2.942,02 mp. Construcţia are un regim de înălţime subsol, parter, trei etaje şi mansardă. Clădirea nouă are o structură în cadre din beton armat şi este alcătuită dintr-un singur corp. Acoperişul este realizat dintr-o şarpantă de lemn, iar accesul la etaje se realizează prin două scări metalice interioare. Construcţia corespunde celor mai recente cerinţe de eficienţă energetică, inclusiv panouri solare pentru prepararea apei calde şi furnizarea de energie electrică, şi este echipată pentru a oferi standarde ridicate”, precizează sursa citată.
 
Lucrările de consolidare şi modernizare au început în august 2022, iar valoarea contractului a fost de 35.404.759,41 lei cu TVA. 
 
Clădirea iniţială a fost realizată în 1985 şi era degradată, fiind încadrată în clasa II risc seismic, atribuită clădirilor cu risc susceptibil de avariere majoră în caz de cutremur.
 
Proiectul ”Îmbunătăţirea managementului riscurilor de dezastre” face obiectul Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la 1 august 2018. Valoarea iniţială a împrumutului a fost de 50 de milioane de euro, la care s-a adăugat finanţarea adiţională de 92 de milioane de euro. În cadrul proiectului vor fi realizate sau modernizate 35 de obiective din cadrul unităţilor subordonate IGSU.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.