Ministerul de Interne a organizat, marţi, o şedinţă de lucru a Comisiei Tehnice Centrale, având ca temă analiza stadiului activităţilor pregătitoare pentru organizarea turului 1 al alegerilor pentru Preşedintele României. În ceea ce priveşte siguranţa procesului electoral, a fost elaborat un plan de acţiune. Ministerul anunţă că dacă în medie, zilnic, 26.000 de efective ale MAI sunt la datorie, pentru duminică, ziua scrutinului, numărul acestora urmează să fie suplimentat la 43.000.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Şedinţa de lucru a Comisiei Tehnice Centrale,  având ca temă analiza stadiului activităţilor pregătitoare pentru organizarea turului 1 al alegerilor pentru Preşedintele României, a fost organizată în sistem videoconferinţă şi a fost condusă de secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, chestor general de poliţie Bogdan Despescu, iar la discuţii au participat persoane din conducerea ministerelor şi instituţiilor componente ale comisiei şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

”În acest context a fost subliniată contribuţia reprezentanţilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) aflaţi în misiune de observare a alegerilor pentru alegerile prezidenţiale repetate din 4 mai din România, în urma unei solicitări oficiale din partea Guvernului României”, subliniază Ministerul de Interne. 

În cadrul şedinţei, reprezentanţii Instituţiei Prefectului au anunţat că au preluat materialele electorale, procesul derulându-se fără probleme. De asemenea, materialele electorale au fost preluate şi de către misiunile diplomatice.

”În ceea ce priveşte siguranţa procesului electoral, a fost elaborat un plan de acţiune, care include măsuri şi activităţi concrete desfăşurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne în acest context.  Menţionăm faptul că peste 26.000 de efective ale MAI sunt la datorie, în medie zilnică. Pentru duminică, ziua scrutinului, numărul acestora urmând să fie suplimentat la 43.000. Totodată, pentru informarea unitară a personalului a fost elaborat şi transmis un ghid legislativ destinat angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne”, mai anunţă ministerul. 

De asemenea, s-a cerut structurilor pentru evidenţa persoanelor să îşi adapteze programul de lucru pentru a sprijini, astfel, persoanele care doresc să voteze, dar nu au un act de identitate valabil.

”Până la acest moment, toate activităţile necesare pentru buna derulare a procesului electoral au fost realizate conform calendarului stabilit, fără a fi întâmpinate probleme majore ori incidente”, arată MAI. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.