Conf. univ. dr. Răzvan Hainăroşie, medic primar ORL la Institutul ORL Prof Dr. D. Hociotă din Capitală, a explicat că protocoalele trebuie respectate pentru a ţine sub control infecţiile din spitale. Medicul a subliniat şi importanţa modalităţii în care aparţinătorii vin să viziteze bolnavii.
Întrebat la Medika Tv, marţi seară, cum sunt ţinute sub control infecţiile nosocomiale la Institutul ORL Prof Dr. D. Hociotă din Capitală, medicul Răzvan Hainăroşie a explicat importanţa respectării protocoalelor.
Evenimente
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Respectăm protocoalele, este singura şansă de a ţine infecţiile sub control. Ese foarte important să facem screening pentru că de foarte multe ori avem pacienţi care au mai trecut prin mai multe unităţi sanitare şi care uneori mai contactează şi diverse infecţii şi atunci e important să ştii cu ce bagaj vine pacientul tău. Nu este o tragedie că vine cu un anumit bagaj pe care până la urmă nimeni nu şi l-a dorit, dar e important să ştim că el există ca să putem să luăm măsuri. Ori trebuie să izolăm pacientul respectiv, ori să îi dăm un tratament ţintit pentru germenii respectivi, dar important este să ştim că există. Dacă nu ştim că există, cu siguranţă că nu vom putea lua nici măsurile necesare pentru a ajuta pacientul respectiv. Există un protcol standard. Vă dau un exemplu, noi avem mulţi pacienţi traheostomizaţi şi atunci din secreţiile de la nivelul traheostomei cu siguranţă că vom recolta probă şi se va trimite către laborator. Dar nu este singurul tip de secreţie care se ia, îl adaptăm în funcţie de patologia pacientului şi de istoricul lui şi de absolut toţi factorii pe care îi luăm în calcul”, a declarat medicul
Întrebat, de asemenea, cât e de important modul în care vine pacientul către spital, cu ce haine, cum se schimbă, Hainăroşie s-a referit în principal la modul în care aparţinătorii bolnavilor se prezintă în spitale.
”Este foarte importantă modalitatea în care vine pacientul, dar cred că un lucru absolut capital este modalitatea în care aparţinătorii înţeleg să viziteze pacientul în spital. Noi înţelegem foarte bine grija pe care aparţinătorii le-o poartă pacienţilor, dar aparţinătorii trebuie să înţeleagă că există anumite reguli. Nu putem să venim din stradă şi să mergem direct la patul bolnavului. Trebuie să respectăm nişte ore de vizită, trebuie să respectăm un anumit echipament minimal pe care îl vom furniza aparţinătorilor şi în general trebuiesc ascultate indicaţiile personalului medical în momentul în care dorim să vizităm un pacient. E important să respectăm indicaţiile personalului medical pentru că putem ajunge ca prin noi înşine să le facem rău pacienţilor”, a precizat Răzvan Hainăroşie.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.