Directorul general Bristol-Myers Squibb România, Cătălin Radu, a vorbit, luni seară, la Medika TV, despre prezenţa de 30 de ani a companiei în România şi sprijinirea industriei, a medicilor şi a pacienţilor.
”Misiunea noastră - şi ce ştim să facem cel mai bine - este să cercetăm, să descoperim şi să facem disponibile medicamente care salvează vieţii. Şi suntem pionieri şi am fost pionieri în arii terapeutice unde - aş îndrăzni să spun - că şansele erau foarte, foarte slabe de supravieţuire, cum ar fi oncologia, cum ar fii hematologia oncologică. Şansele de vindecare în hepatite erau aproape inexistente. Acolo Bristol Myers-Quibb şi-a pus amprenta major”, a declarant, luni seară, la Medika TV, Cătălin Radu, director general Bristol-Myers Squibb România, vorbind despre recenta aniversare a companiei, care a ajuns la 30 de ani de la înfiinţare.
Acesta s-a referit şi la lucruri mai puţin cunoscute, dar nu mai puţini importante.
”Parteneriat pentru noi înseamnă, de exemplu, să sprijinim sistemul de sănătate, să sprijinim pacienţii în zone în care nu este la fel de bine reprezentată ştiinţa de ultimă generaţie. Aş da câteva exemple. Am sprijinit în ultimii ani nu mai puţin de 8 programe de testare în diverse arii terapeutice, programe care la momentul respectiv nu erau decontate de către sistemul de asigurări. Am făcut nu mai puţin de şase programe de donaţie de medicamente de ultima generaţie, în ultimii cinci ani. Avem peste 75 de studii clinice în derulare (…) studiul clinic oferă de multe ori acces ca o ultimă şansă pentru pacienţi. Avem nu mai puţin de 1.500 de pacienţi trataţi cu produse VMS. Asta înseamnă un efort, aş spune, financiar extraordinar pentru o companie”, a mai declarat Cătălin Radu.
Acesta s-a referit şi la sprijinul oferit campaniilor de informare, de educaţie, de conştientizare.
”Am avut campanii în domeniul conştientizării cancerului bronchopulmonar (…) o banală tuse poate ascunde ceva mult mai grav decât o răceală. Am avut o campanie de care suntem iarăşi extraordinari de mândri pe care am sprijinit-o, s-a numit Unitatea de Sânge, şi ea a coagulat până la urmă extraordinar de multă energie care a contribuit, zicem noi, într-o mare măsură la o rezolvare destul de bună a penuriei de sânge din România. Cred că de un an şi jumătate nu s-a mai auzit de lipsa sângelui în centre de transfuzii sau în spitale. Ne bucurăm pentru că ştim că avem şi noi un mic rol în asta”, a mai declarat Cătălin Radu.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.