Şoferul ambulanţei care a accidentat un pieton pe Calea Dorobanţi din Capitală, rezultatele testării indicând 0.23 mg/l alcool pur in aerul expirat, este cercetat disciplinar. Este verificată, de asemenea, activitatea revizorului SABIF pentru că nu a aplicat procedura de testare a angajatului la intrarea în tură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisia de disciplină a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti –Ilfov (SABIF) declanşează astăzi, 6 iunie 2024, cercetarea disciplinară în cazul ambulanţierului care a provocat un accident seara trecută, în timp ce se deplasa, în misiune, cu o ambulanţă de transport neasistat. Este vorba despre un ambulanţier care s-a prezentat la serviciu în seara zilei de 05.06.a.c. şi, în timpul unei misiuni, a  lovit uşor o persoană fără adăpost din Bucureşti, care traversa neregulamentar strada”, a transmis, joi, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că oficialiin instituţiei au fost anunţaţi că şoferul consumase băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 0,23%.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Comisia de disciplină va analiza acest caz şi activitatea revizorului SABIF, din tura respectivă, care nu a respectat procedura existentă în ceea ce priveşte testarea şoferilor, cu alcooltestul, la  înscrierea în programul de lucru. Precizăm că, la SABIF există procedură operaţională privind testarea cu alcooltestul pentru toţi conducătorii auto la înscrierea în program”, a mai transmis sursa citată.

Instituţia precizează că miercuri seară, ambulanţierul în cauză a întârziat la programul de lucru cu jumătate de oră, fapt menţionat şi pe foaia de parcurs.

”Din cauza faptului că existau cazuri în aşteptare, revizorul a urgentat intrarea în programul de lucru fără a respecta procedura, respectiv fără a efectua testarea cu alcooltestul, în cazul prezentat”, se mai arată în comunica.

"Cei doi colegi vor suporta consecinţele legale pentru faptele lor. La SABIF avem toleranţă 0 pentru cei care încalcă voit conduita profesională. Este inadmisibil consumul de alcool, dar şi neaplicarea procedurilor pe care noi le avem şi pentru care organizăm sesiuni de instruire permanente. Este de notorietate nevoia stringentă de personal suplimentar în cadrul serviciului, având în vedere deficitul de personal cu care ne confruntăm de ani de zile,  însă avem proceduri clare care nu pot fi încălcate, indiferent de situaţie”, a declarat dr. Alis Grasu, manager SABIF.

Persoana fără adăpost care a fost lovită de ambulanţă a fost transportată imediat la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi se află în stare bună, externată, în afara oricărui pericol.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.