Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), se va aloca suma de 779 de milioane de lei pentru investiţii în sistemul medical din judeţul Mureş, explicând că este vorba despre fonduri pentru construirea Centrului Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, pentru modernizarea şi dotarea ambulatoriilor din 6 spitale, pentru cabinete ale medicilor de familie, dotarea secţiilor de Neonatologie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Alexandru Rafila a arătat, marţi, într-o postare pe Facebook, că peste 779 milioane lei vor fi alocaţi prin PNRR pentru dezvoltarea sistemului medical din judeţul Mureş.

Potrivit ministrului Sănătăţii, este vorba despre investiţii în spitale noi şi dezvoltarea serviciilor de medicină ambulatorie: peste 649 milioane lei pentru construirea Centrului Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, dar şi pentru modernizarea şi dotarea ambulatoriilor din 6 spitale.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

În ceea ce priveşte Medicina de familie, se vor aloca aproximativ 6 milioane lei pentru 76 de cabinete de medicină de familie.

Totodată, pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale vor fi alocaţi aproximativ 97 de milioane de lei, peste 21 de milioane de lei pentru dotarea secţiilor de Neonatologie, iar pentru cabinete de planificare familială peste 1 milion de lei.

În plus, se vor aloca aproximativ 5 milioane de lei pentru înfiinţarea a 7 centre comunitare integrate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.