Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, le-a transmis, luni, studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, că România se schimbă din punctul de vedere al sistemului de sănătate, iar când ei vor absolvi universitatea principalele investiţii în acest domeniu vor fi finalizate. El a precizat că aceste investiţii vor fi inutile fără viitoarele cadre medicale şi a transmis că ţara are nevoie de profesioniştii din domeniul sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Alexandru Rafila a participat la deschiderea anului universitar 2023-2024 la UMF “Carol Davila”. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
“În perioada următoare o să vedeţi că România se schimbă din punct de vedere al sistemului de sănătate, iar când voi veţi termina Universitatea de Medicină şi Farmacie şi de Stomatologie şi de Asistenţă medicală, principalele investiţii din sistemul de sănătate din România vor fi finalizate. Marea lor majoritate. Aceste investiţii vor fi inutile fără voi. Din motivul acesta fac un apel către toţi studenţii, către toţi tinerii medici să înţeleagă că această ţară are nevoie de profesionişti din sistemul de sănătate, iar tot ceea ce facem în momentul de faţă, din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii medicale, poate să aibă valoare numai dacă voi veţi folosi, această infrastructură, în folosul oamenilor. Cred că ăsta este lucrul cel mai important pe care îl avem de făcut. Avem o datorie. Cred că avem o datorie faţă de această ţară. Trebuie să ne exercităm profesiunea cu demnitate, cu bună credinţă şi să facem lucrul acesta ca să putem să avem speranţa unui viitor mai bun, mai ales voi, mai ales generaţia voastră trebuie să aibă această speranţă”, a afirmat ministrul Sănătăţii.
 
El a anunţat că s-a schimbat foarte mult modul în care se dezvoltă învăţământul medical din România. 
 
“Acest parteneriat care există între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, între Ministerul Sănătăţii şi organizaţia principalelor universităţi de medicină şi farmacie din România, există organizaţie, se numeşte G6, nu vă gândiţi la altceva, ci vă gândiţi doar la cele şase universităţi de medicină şi farmacie - a schimbat foarte, foarte mult sensul modului în care se dezvoltă învăţământul medical din România. Dezvoltăm centre de instruire pentru tinerii medici la mai multe universităţi, inclusiv aici, la Bucureşti. Avem foarte multe proiecte pe care le finanţăm pentru dezvoltarea profesională a tinerilor medici şi cu siguranţă voi veţi fi beneficiarii acestor proiecte”, a transmis ministrul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.