Zeci de angajaţi ai Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) au protestat, luni dimineaţă, nemulţumiţi de faptul că Senatul a votat recent trecerea instituţiei de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Afacerilor Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Liderul de sindicat din cadrul ARSVOM, Robert Robescu, a declarat, pentru News.ro, că zeci de angajaţi ai agenţiei au ieşit în faţa instituţiei, luni dimineaţă, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de această decizie adoptată de Parlament. 
“Au votat trecerea ARSVOM din subordinea Ministerului Transporturilor la Ministerul Afacerilor Interne. Au votat domnii senatori un pachet de mai multe legi printre care şi aceasta.  Iniţiator este Guvernul României, nu Ministerul Transporturilor, la presiunile lui Raed Arafat”, a afirmat Robert Robescu. 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
El a precizat că au fost discuţii cu deputaţii de Constanţa pentru a amenda această lege atunci când va ajunge în Camera Deputaţilor.
De asemenea, liderul de sindicat din cadrul ARSVOM a mai menţionat că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, acesta le-a dat asigurări că nu va fi luată nicio decizie legată de soarta agenţiei până când nu vor exista discuţii şi cu angajaţii. 
Robert Robescu a mai afirmat că doreşte să poarte discuţii şi cu prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, legate de această situaţie. 
Liderul de sindicat a precizat că ARSVOM are în prezent 173 de angajaţi, dintre care 143 sunt scafandri şi personal ambarcat, număr insuficient pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii. 
 
Robert Robescu a precizat că ARSVOM ar avea nevoie de cel puţin 300- 350 de angajaţi. El a adăugat că au fost situaţii când oamenii au venit de acasă pentru a putea fi realizată o intervenţie în condiţii optime. 
El a mai precizat că ARSVOM a salvat în ultimii zece ani peste 600 de persoane aflate în pericol pe mare. 
Robert Robescu a menţionat că protestul de luni nu afectează activitatea instituţiei, fiind realizat de angajaţi care nu erau de serviciu în această dimineaţă, şi a avertizat că manifestări similare vor avea loc şi în zilele următoare. 
 
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat, în luna martie, într-o vizită făcută la Constanţa, ce se va întâmpla cu ARSVOM.  
 “În urmă cu aproape o lună jumătate, am avut o întâlnire cu sindicatul de la acolo. ISU şi-a arătat dorinţa de a prelua activitatea ARSVOM. Din partea noastră şi a angajaţilor ARSVOM există, însă, o reticenţă de a trece în acel sistem. A rămas, în urma discuţiei intre mine şi domnul Arafat, ca undeva să spunem 1 iunie – 1 iulie, să luăm o decizie pentru că cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie.  Urmarea discuţiei mele cu Raed Arafat este ca până la finalul primului semestru să luăm o decizie care să ţină cont şi de doleanţele angajaţilor, dar şi de o anumită construcţie pe care şi-o doreşte ISU şi anume o unică instituţie care să se ocupe de toate aceste situaţii. Nu se exclud, doar că trebuie să înţeleagă şi din partea ISU că aici este un specific aparte şi de aceea va fi nevoie de aceste discuţii”, a declarat Grindeanu.
 
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţase că ARSVOM va fi desfiinţată, iar în urma acestui anunţ au existat mai multe proteste ale angajaţilor. 
 
De asemenea, în vara anului trecut, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmase că ARSVOM are nevoie de un proces de restructurare, dar nu se pune problema desfiinţării acesteia, menţionând că activitatea agenţiei va fi coordonată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.