Medicul ginecolog Liana Pleş, profesor universitar, afirmă că specialitatea ginecologie, cândva cea mai căutată de către medicii rezidenţi, nu îi mai atrage în prezent pe absolvenţii de medicină, având în vedere faptul că este o specialitate ”grea”, care presupune ”o disponibilitate extremă”. Conform acesteia, tinerii ”doresc specialităţi care să fie mai puţin expuse şi din punct de vedere al litigiilor şi cu mai puţină implicare fizică”.
”Din păcate, şi în ginecologie trendul este, de asemenea, ca această specialitate să fie din ce în ce mai puţin căutată. Ce-i drept, atunci când eu am intrat în această specialitate era prima care era aleasă şi era foarte greu să accezi la un loc în rezidenţiat de ginecologie, mai ales într-un spital mare sau într-un spital universitar. Însă datorită faptului că toate aceste specialităţi care sunt foarte grele, care presupun un sacrificiu, presupun gărzi care sunt extrem de grele, presupune o disponibilitate extremă, pentru că programul unui medic ginecolog nu se încheie odată cu încheierea programului din spital, care presupune faptul că trebuie să răspunzi de multe ori şi în weekend, şi în concediu, şi la orice oră, este din ce în ce mai puţin ofertant pentru tineri care au o altă mentalitate decât aveam noi şi doresc specialităţi care să fie mai puţin expuse şi din punct de vedere al litigiilor şi cu mai puţină implicare fizică şi, de ce nu, care să fie mai bine remunerate”, a afirmat Liana Pleş, miercuri seară, într-o emisiune la Medika Tv.
Ea a adăugat că împlinirea profesională cea mai mare a unui ginecolog este un copil care se naşte sănătos şi o mamă care rămâne sănătoasă după naştere şi îşi poate ţine copilul în braţe.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.