Principalele maternităţi din Bucureşti, respectiv Spitalul Cantacuzino, Spitalul Judeţean Ilfov, Spitalul "Sfântul Ioan", Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Al. Rusescu”- Clinica Polizu, Spitalul Giuleşti, Spitalul Filantropia, colaborează cu Agenţia Naţionale Antidrog pentru asigurarea tratamentului substitutiv în cazul gravidelor consumatoare de droguri, a anunţat, luni, agenţia .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Agenţiei Naţionale Antidrog, care dezvoltă Programul de intervenţie rapidă şi în rândul femeilor gravide consumatoare de droguri aflate în maternităţi şi pentru care vor fi asigurate inducţia şi menţinerea tratamentului cu metadonă, după evaluarea medicală, psihologică şi socială a acestora, au fost contactate principalele maternităţi din Bucureşti: Spitalul Cantacuzino, Spitalul Judeţean Ilfov, Spitalul Sfântul Ioan, Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Al. Rusescu”, Clinica Polizu, Spitalul Giuleşti, Spitalul Filantropia, pentru asigurarea tratamentului substitutiv cu metadonă femeilor gravide consumatoare de droguri.

La Maternitatea Polizu, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog au prezentat, în cadrul raportului de gardă al medicilor ginecologi şi asistenţilor medicali, principalele obiective ale programului, care vizează reducerea complicaţiilor cauzate de consumul de droguri şi a bolilor asociate acestui consum, care se transmit de la mamă la nou-născut.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit specialiştilor Agenţiei Naţionale Antidrog, scopul principal al tratamentului pentru dependenţa de opiacee la femeile gravide este stabilizarea pacientului, pentru a evita fluctuaţia permanentă a concentraţiilor plasmatice şi consecinţele fetale asociate, cum ar fi suferinţa fetală şi naşterea prematură. Tratamentul de substituţie pentru opiacee este tratamentul principal pentru dependenţa de opiacee la gravide, iar multe femei doresc să înceteze utilizarea de opioide când află că sunt însărcinate, astfel că trebuie încurajate să înceapă tratamentul. 

În cadrul acestui Program de intervenţie rapidă vor fi asigurate mai multe servicii, respectiv: testarea prezenţei drogurilor, servicii medicale de bază, întreruperea consumului de droguri sub control medical şi menţinerea abstinenţei în sistem ambulatoriu, administrarea de tratament substitutiv cu metadonă, informarea şi educarea beneficiarelor pentru prevenirea infecţiilor cu transmitere pe cale sangvină sau sexuală - HIV, hepatita B şi C, promovarea unui stil de viaţă sănătos, precum şi coordonarea asistenţei persoanelor consumatoare de droguri în reţeaua locală de asistenţă medicală, psihologică şi socială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.