Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) pentru a discuta problema generată de incapacitatea firmei de salubritate de a gestiona ridicarea gunoiului. Discuţiile în CLSU au loc în condiţiile în care în ultimele luni angajaţii firmei de salubritate Rosal Grup au făcut în repetate rânduri grevă din cauză că nu îşi primesc la timp salariile, iar în aceste condiţii gunoiul a rămas neridicat, pe străzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a convocat, în regim de urgenţă, conducerea primăriei, pentru luarea măsurilor ce se impun în ceea ce priveşte situaţia grămezilor de gunoaie neridicate, de mai bine de o săptămână, din oraş”; anunţă, luni, Primăria municipiului Ploieşti, într-un comunicat de presă.
 Conform sursei citate, edilul ia în calcul rezilierea contractului cu firma Rosal Grup, însă acest lcuru este posibil doar dacă Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.), care gestionează acest contract, face un astfel de demers. 
„Incapacitatea operatorului de salubritate de a ridica deşeurile menajere de la populaţie, conform contractului pe care îl are cu cetăţenii Ploieştiului, creează o stare potenţiatoare de situaţii de urgenţă, punând în pericol sănătatea ploieştenilor şi putând genera eventuale epidemii şi înmulţirea şobolanilor în oraş. De aceea, voi convoca marţi, 4 mai a.c., Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a constata iminenţa  ameninţării sănătăţii şi siguranţei ploieştenilor şi vom solicita prefectului convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea constatării şi declarării stării de alertă la nivel local”, a declarat primarul Volosevici, citat în comunicatul Primăriei. 
Problema ar putea fi rezolvată prin încheierea, prin procedură de urgenţă, a unui contract cu un alt operator de salubritate, care să asigure acţiunile de salubrizare în Ploieşti, pe perioada stării de alertă, la tarife care să nu depăşească valorile din contractul cu actualul operator. 
„Voi continua să transmit plângeri către Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia de Sănătate Publică, în speranţa că aceste instituţii vor aplica sancţiunile stabilite prin lege şi vor constata EVIDENŢA că Ploieştiul s-a transformat         într-un focar de  infecţie, un adevărat pericol pentru protecţia mediului şi un atac la sănătatea populaţiei. (...) În sensul celor afirmate anterior, voi transmite adrese oficiale, însoţite de acte constatatoare doveditoare, filmări şi fotografii tuturor factorilor de decizie la nivel local şi naţional pentru aplicarea tuturor măsurilor legale pentru stoparea acestei încercări de a transforma Ploieştiul într-o rampă de gunoi” a adăugat primarul Andrei Volosevici.
Oraşul Ploieşti se confruntă de mai mulţi ani cu problema privind gestionarea deşeurilor, în contextul în care operatorul de salubritate nu îşi plăteşte angajaţii la timp, iar aceştia declanşează, periodic, greve spontane. 
O astfel de grevă a avut loc în luna aprilie, după ce şi în martie angajaţii Rosal Grup au întrerupt lucrul. 
Săptămâna trecută, firma Rosal Grup a reacţionat public, pentru prima oară şi, într-un comunicat postat pe Facebook, a acuzat autorităţile locale din Ploieşti pentru ceea ce a numit „dificultăţile în ducerea la îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractele de ridicare a deşeurilor menajere”. În plus, Rosal Grup a invocat „motivele de ordin electoral sau de imagine” care au pus firma „în postura de avea dificultăţi în asigurarea resurselor financiare”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.