Primăria Capitalei a lansat licitaţia pentru achiziţionarea a patru sute de autobuze Euro 6, cu grad redus de poluare, primarul general Gabriela Firea afirmând că ”pregătirea licitaţiei a fost un proces de durata”. Valoarea estimată a contractului este de peste 510 milioane de lei, iar ofertele sunt aşteptate până în 14 august.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Primăria Capitalei a anunţat, luni, că a demarat licitaţia internaţională privind achiziţionarea a patru sute de autobuze Euro 6, cu grad redus de poluare.
”Pregătirea licitaţiei a fost un proces de durată din cauza elaborării tuturor documentelor necesare dar, prin publicarea anunţului pe SEAP, intrăm, în sfârşit, în linie dreapta cu achiziţionarea acestor autobuze. Noile mijloace de transport în comun vor oferi bucureştenilor condiţii moderne şi civilizate de transport în comun, adaptate la standardele europene. De asemenea, ne dorim că, prin acest demers, să încurajăm utilizarea transportului în comun de către bucureşteni în defavoarea autoturismelor personale”, a declarat primarul general Gabriela Firea.
Conform caietului de sarcini, Primăria va achiziţiona un numărul total de 400 de autobuze urbane cu podea total coborâtă, dintre care 320 de autobuze din gama de 12 metri lungime, având trei uşi duble, 50 de autobuze din gama de 10 metri lungime, cu două uşi duble şi 30 de autobuze din gama de 18 metri cu patru uşi duble.
Noile mijloace de transport în comun vor fi dotate cu un sistem performant de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat, un sistem wi-fi de conectare gratuită a posesorilor de telefoane mobile, sisteme performanţe de informare a călătorilor.
De asemenea, noile autobuze vor beneficia de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi: rampă mecanică pentru persoanele care se deplasează cu cărucior şi difuzoare externe pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere.
O altă facilitate importantă pe care o vor avea noile mijloace de transport în comun va fi un sistem de comunicare performant, conectat în timp real cu instituţiile de intervenţie, Salvare, Pompieri, Jandarmerie, pentru un timp de reacţie foarte scurt în cazul unor incidente, dar şi comunicarea cu dispeceratul pentru transmiterea datelor legate de comerţul electronic de titluri de călătorie.
Autobuzele vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video ce vor asigura, atât la interior, cât şi la exterior, captarea de imagini pentru a preveni actele antisociale.
Autobuzele trebuie să fie fabricate de acelaşi producător, trebuie să fie omologate de către Registrul Auto Român, iar ofertantul trebuie să pună la dispoziţie poliţa RCA pentru toate, valabilă cel puţin şase luni.
Primăria Capitalei solicită o garanţie extinsă de patru ani sau pentru 240.000 de kilometri.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor scanate în SEAP este 14 august 2017, iar valoarea estimată a contractului depăşeşte 510 milioane de lei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.