Primăria Braşov vrea să recupereze şi să reconstruiască Hanul de la Pietrele lui Solomon, o clădire de patrimoniu a oraşului, care în prezent este o ruină, anunţă primarul USR Allen Coliban.
„A venit momentul să recuperăm şi să reconstruim Hanul de la Pietrele lui Solomon. Vreau să punem în valoare acest obiectiv. Vreau ca locurile care sunt importante pentru memoria oraşului să redevină obiective pe harta Braşovului, să le punem în valoare şi să ne conservăm patrimoniul. E datoria noastră să ne reamintim şi să redescoperim trecutul”, a afirmat Allen Coliban, potrivit unui comunicat USR.
Primarul USR le va cere consilierilor locali să voteze pentru achiziţionarea zonei în care se află hanul, nu doar a ruinelor clădirii, ci şi a terenului din jur, a parcării şi sensului giratoriu de la Pietrele lui Solomon, care în prezent sunt în proprietate privată, şi a fondului forestier din zonă.
”Odată cu hanul rezolvăm două probleme majore. Toată partea de parcare şi sensul giratoriu din zonă sunt proprietate privată la ora actuală. Parte din fondul forestier de pe dealurile de aici face parte din acelaşi număr cadastral. Prin această achiziţie rezolvăm o problemă forestieră, întregim fondul forestier, rezolvăm o problemă de proprietate şi de infrastructură, cu tot ceea ce ţine de parcare şi de trama stradală, altfel autobuzele nici n-ar mai putea să întoarcă aici, şi totodată câştigăm acest element de patrimoniu, care este locaţia fostului han pe care va trebui să reconstruim”, a mai spus Allen Coliban.
”Primarul USR continuă astfel recuperarea patrimoniului oraşului, după ce zilele trecute a scos lanţurile şi lacătele de pe Cetăţuia Braşovului, după încheierea procesului de predare-primire. După 7 ani de procese şi mii de semnături adunate de braşoveni pentru a-l opri pe fostul ministru Lucian Bode să o transforme în hotel pentru Poliţie, Cetăţuia Braşovului a revenit oficial în patrimoniul oraşului. Allen Coliban vrea să atragă fonduri europene pentru a renova Cetatea şi a o reda oamenilor. Primarul USR a finalizat de asemenea, la sfârşitul anului trecut, renovarea fostei bănci săseşti din Braşov şi a transformat-o în Banca de Cultură Apollonia, cel mai amplu hub cultural al oraşului. Banca de Cultură Apollonia a fost pusă la dispoziţia sectorului cultural din Braşov şi a devenit un spaţiu pentru expoziţii şi pentru evenimente culturale, un punct central al culturii braşovene, precizează USR.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.