Preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, prof. univ. dr. Cătălina Poiană, consideră că autorităţile locale s-ar putea implica în atragerea medicilor în zonele unde există deficit, creându-le condiţii pentru un act medical de calitate şi oferindu-le şi alte oportunităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti a fost întrebat luni, la Prima News, care ar fi soluţia pentru zonele în care nu sunt suficienţi medici. 
“Cred că este una dintre problemele cele mai importante legate de resursa umană din sănătate. Repartiţia aceasta inegală pe teritoriul ţării este o problemă pentru că practic toţi românii au drepturi egale în ceea ce priveşte asigurarea serviciilor de sănătate şi dreptul la sănătate şi la acordarea serviciilor în acest sens. Cred că sunt două aspecte. Pe de o parte, sunt unele specialităţi în care există deficit în anumite zone ale ţării şi aici eforturile trebuiesc făcute în a creşte atractivitatea faţă de aceste specialităţi medicale şi acest lucru se poate informând mai bine studenţii din timpul pregătirii lui referitor la specificul acestor domenii în care ei urmează să lucreze. Cu cât vor cunoaşte mai bine cu ce se ocupă fiecare din aceste specialităţi, care sunt problematicile din fiecare specialitate, care este profilul, specificitatea, cu cât vor căpăta mai multe informaţii cu siguranţă atractivitatea către unele specialităţi va creşte”, a declarat Cătălina Poiană. 
Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ea consideră că importantă ar fi şi implicarea autorităţilor locale în rezolvarea crizei medicilor din anumite zone. 
“Iar pentru anumite zone ale ţării cred că o problemă ar fi şi implicarea autorităţilor locale şi aici la fel în momentul în care medicilor li se vor crea nişte condiţii care să li se asigure o activitate medicală în unităţile sanitare unde se scot posturile conform pregătirii lor, deci condiţii în care să îşi poată desfăşura un act medical la înălţime, aşa cum au fost pregătiţi în timpul perioadei de rezidenţiat şi cum vor fi şi alte condiţii care să creeze atractivitate pentru anumite zone ale ţării care la ora actuală sunt păgubite de medici cred că ar fi o soluţie care ar putea să ne ajute să rezolvăm sau să ameliorăm deficitul de medici în anumite zone ale ţării”, a mai afirmat preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.