În urma exploziei de luni dimineaţa, activitatea de la Mina Uricani a fost suspendată pentru verificări, a anunţat prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, precizând că cei patru mineri surprinşi în subteran sunt din Petrila şi aşteptau să se pensioneze.
Prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a declarat pentru News.ro că Mina de la Uricani şi-a suspendat funcţionarea, pentru verificări. Inspectorii de specialitate urmează să verifice de la ce a pornit explozia.
”Activitatea Minei Uricani a fost suspendată, până se fac verificări şi la celelalte fronturi, în urma exploziei din această dimineaţă. Deocamdată, nimeni nu îşi explică cum a avut loc acea explozie”, a declarat Fabius-Tiberiu Kiszely.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Sursa citată a precizat că cei trei mineri răniţi în urma exploziei de la Uricani, precum şi cel care a decedat, sunt din Petrila.
”Cu toţii sunt din Petria. Au fost relocaţi la Uricani. Aşteptau să iasă la pensie cu toţii”, a mai declarat prefectul.
Fabius-Tiberiu Kiszely a mai precizat că un elicopter i-a preluat pe cei trei răniţi la Uricani şi în jurul orei 16.00 vor ajunge la Bucureşti. Aceştia vor fi transferaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasat- Arseni” din Capitală.
O explozie a avut loc luni dimineaţă în subteranul Minei Uricani, iar patru mineri au fost surprinşi de deflagraţie. Trei dintre ei au reuşit să se salveze şi au suferit arsuri pe aproape jumătate din suprafaţa corpului, fiind aduşi la spitale din Capitală, iar cel de-al patrulea miner dat dispărut a fost găsit decedat după aproape patru ore de căutări.
Cei patru mineri făceau lucrări de îndiguire pentru închiderea minei, într-o zonă sigură. Principala ipoteză este că deflagraţia s-a produs din cauza unei aprinderi de metan. Ministrul Energiei, Toma Petcu, spune că nu se ştie deocamdată de unde a apărut acumularea de gaze în subteran, dar că şi mai greu de explicat este de unde a apărut sursa de aprindere, în condiţiile în care acolo nu există de ani de zile curent electric, iar muncitorii aveau echipamente pneumatice, fără flacără sau scânteie.
Doi dintre salvatori au fost transportaţi la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon în timpul intervenţiei de căutare a minerului dispărut.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.