Poliţia de Frontieră anunţă trafic intens la frontiera cu Ungaria în ultimele 24 de ore, peste 250.000 de persoane tranzitând graniţa, ceewa ce reprezintă mai mult decât dublu comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne aflăm în plin sezon estival, iar pentru cetăţenii români care lucrează în afara graniţelor ţării este perioada concediilor. Astfel că, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat o creştere a valorilor de trafic în principalele puncte de trecere a frontierei, în principal la graniţa cu Ungaria. Din totalul de 488.800 de persoane (cetăţeni români şi străini), care au tranzitat frontiera în ultimele 24 de ore (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire), 258.000 de persoane au efectuat formalităţile de frontieră doar prin punctele de la graniţa cu Ungaria”, informează duminică Poliţia de Frontieră.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au efectuat formalităţile de control aproximativ 122.000 de persoane pe ambele sensuri, în acest an se constată o creştere de aproximativ 112%.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Totodată, au tranzitat frontiera cu Ungaria 88.300 de mijloace de transport, cu 80% mai mult decât în acelaşi interval din 2023, când au trecut 49.000 autovehicule.

Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, precum şi personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria, pentru dispunerea  unor măsuri comune astfel încât formalităţile de control să se deruleze cu operativitate.

”Întrucât participanţii la trafic utilizează preponderent PTF Nădlac II şi PTF Petea, de la graniţa cu Ungaria, recomandăm cetăţenilor să tranziteze şi celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor”, este mesajul Poliţiei de Frontieră.

Instituţia reaminteşte că, la graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim International pentru persoane, autoturisme şi camioane, astfel:

  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula, 
  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany, PTF Sacuieni
  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea - Csengersima
  • pe raza jud. Timis: P.T.F. Cenad.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.