Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse anunţă, marţi, că, în urma suplimentării plafonului Programului guvernamental FamilyStart cu suma de 45 milioane de lei, trei bănci partenere au primit plafoane majorate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Până în acest moment trei bănci au primit plafoane majorate după cum urmează: EXIM BANCA ROMÂNEASCĂ cu suma de 1.570.000 lei, LIBRA INTERNET BANK cu suma de 39.790.000 lei şi TECHVENTURES BANK cu suma de 3.630.000 lei. Programul guvernamental FamilyStart vine în sprijinul familiilor tinere care vor avea acces la noi resurse financiare necesare dezvoltării personale şi profesionale, îmbunătăţirea tranziţiei de la şcoală la muncă, stimularea pregătirii profesionale, dar şi pentru alte nevoi pe care o familie tânără le resimte”, a transmis, marţi, Ministerul Familiei, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, suma maximă care poate fi împrumutată este de 150.000 de lei, iar vârsta solicitanţilor eligibili este de 45 de ani neîmpliniţi.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Creditul este garantat de stat în proporţie de 80%, iar venitul net lunar pe membru de familie trebuie să fie de până la 6.000 de lei, respectiv pentru familiile monoparentale venitul net lunar pe membru de familie să fie de până la 7.500 de lei. Dobânda în acest program este subvenţionată 75% de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Pentru anul 2025, Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse îşi propune majorarea plafoanelor alocate, respectiv la 500 milioane lei pentru programul FamilyStart şi 300 milioane lei pentru programul StudentInvest. Cele două programe guvernamentale de creditare au demarat în luna iunie 2022, iar primele credite au fost acordate în luna noiembrie 2022.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.