Peste trei sute de militari din Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi România participă, începând de luni, la exerciţiul multinaţional PLATINUM EAGLE 18.1 care are loc la Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române din Babadag, judeţul Tulcea. În cadrul acţiunilor de pregătire comună sunt planificate exerciţii tactice ce includ trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel de subunitate.
Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), începând de luni, o sută de militari din Armata României se vor instrui în comun cu aproximativ 200 de militari din Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, la Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române din Babadag, judeţul Tulcea, în cadrul modulului de pregătire PLATINUM EAGLE 18.1, parte a exerciţiului multinaţional BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 18 (BSRF 18).
Armata României este reprezentată de militari din Forţele Terestre Române, reprezentând Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, militari din Forţele Navale Române încadraţi în Batalionul 307 Infanterie Marină şi de personal navigant din Forţele Aeriene Române din cadrul Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă”.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”PLATINUM EAGLE 18.1 are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate ale ţărilor partenere participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea de pregătire al militarilor din ţările participante. În cadrul acţiunilor de pregătire comună sunt planificate exerciţii tactice ce includ trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel subunitate”, anunţă MApN.
BSRF este un exerciţiu anual - condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa - care se desfăşoară în zona Mării Negre, Balcani şi în regiunea Caucazului şi are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate ale forţelor armate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.