Un număr de 415 medici, asistente medicale, infirmieri, dar şi personal administrativ din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19, în prima etapă de vaccinare naţională. Unitatea sanitară implicată în lupta împotriva SARS-CoV-2 a primit 500 de doze de vaccin. Printre primii care s-au vaccinat se numără doctorul Teodora Moisil medicul Cristian Oancea, managerul spitalului, dar şi medicul Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul aceleiaşi unităţi medicale.
Vaccinarea a început duminică dimineaţa, la ora 10.00, cu primii “pacienţi” - medici din secţiile de Boli Infecţioase şi Terapie Intensivă.
„Spitalul nostru este în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus încă de la începutul pandemiei. Colegii mei, de la medici şi până la brancardieri, de la personalul administrativ şi până la infirmiere, cu toţii au înţeles cât de important este să te vaccinezi. Dovada stă numărul mare de persoane care s-au înscris pe lista de vaccinare. Dozele de vaccin rămase după vaccinarea colegilor mei vor fi administrate altor cadre medicale din spitalele suport COVID 19. Vorbim de Spitalul CFR, Institutul de Boli Cardiovasculare şi Spitalul Municipal Timişoara. Vreau să vă spun că am decis să organizăm centrul de vaccinare în clădirea în care au fost internaţi primii pacienţi infectaţi cu SARS CoV 2. Se întâmpla pe 28 februarie. Acum, în aceleaşi încăperi vor fi administrate primele doze de vaccin. Atunci a fost începutul pandemiei în România. Acum, sunt sigur că va fi începutul sfârşitului pandemiei în România”, a declarat prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Primele cadre medicale vaccinate la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara au fost medicul infecţionist dr. Teodora Moisil, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID 19 din cadrul unităţii medicale, şi medicul primar ATI Ciprian Gândac, din cadrul Compartimentului de Anestezie şi Terapie Intensivă.
De asemenea, s-a vaccinat şi medicul Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului, care a declarat că de un an de zile aşteaptă acest vaccin.
„De un an de zile aştept vaccinul. De zece luni, de când a început pandemia, am spus că este singura metodă. De abia am aşteptat să putem primi această «armă». Dacă o folosim, sigur vom câştiga. Mă bucur că pot să mă vaccinez. Vom începe să ducem o viaţă normală. Depinde şi de noi, dacă înţelegem să ne vaccinăm, iar în primăvară vom avea o viaţă normală. Este important să fim solidari. Cred că pentru cei care sunt apropiaţi nouă merită să facem acest vaccin, să ducă o viaţă normală”, a declarat doctorul Virgil Musta.
Campania de vaccinare la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara se va derula pe parcursul a trei zile.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.