Oana Gheorghiu, de la Asociaţia Dăruieşte Viaţă, speră într-un parteneriat real cu statul român, chiar din acest an şi spune că statul trebuie să accepte critica societăţii civile, iar aceasta nu ar trebui privită ca un atac. Ea a adăugat că în cei zece ani de activitate Asociaţia a reuşit să adune 75 milioane de euro şi a implementat proiecte de 43 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Oana Gheorghiu a declarat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că statul român nu ar mai trebui să ia lucrurile personal şi să accepte critica.

”Sperăm anul acesta într-un parteneriat cu statul român şi sper ca statul român să înceapă să accepte critica societăţii civile şi să nu mai ia lucrurile atât de personal. În ţara noastră totul se ia foarte personal. Orice critică este considerată un atac, chiar dacă societatea civilă cu asta se ocupă, în principiu, să identifice zonele care nu merg cum trebuie, să ridice steguleţul roşu şi să pună punctul pe problemă. Orice lucru pe care îl spui, nu foarte bun, despre zona guvernamentală, şi clasa politică este privit ca un atac şi atunci se întoarce înapoi cu o lovitură”, a precizat Oana Gheorghiu.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Întrebată dacă nu există deja un astfel de parteneriat, Gheorghiu a subliniat că se lucrează la acest aspect.

”Încă lucrăm la asta şi începând de anul trecut am tot spus că ne dorim un parteneriat cu statul român pentru că acest spital pe care îl vom termina anul acesta, va trebui să funcţioneze şi să devină un model pe care statul român să îl fiscalizeze mai târziu. Dar pentru ca el să devină un model, chiar e nevoie de un parteneriat între societatea civilă, între românii care l-au construit, pentru că sunt peste 350.000 de români care au pus bani în acest spital”, a declarat Oana Gheorghiu.

Întrebată, de asemenea, câţi bani a strâns, până acum, Asociaţia Dăruieşte Viaţă, Gheorghiu a arătat că este vorba despre 75 milioane de euro.

”În total, în cei 10 ani, am strâns 75 milioane de euro. Am implementat deja proiecte de 43 milioane de euro, la Marie Curie mai avem de cheltuit vreo 15-20 milioane de euro pentru că dincolo de ceea ce oamenii ştiu, de construcţia spitalului, sunt foarte multe lucruri pe lângă, care nu sunt atât de fascinante. Nu interesează pe nimeni să spunem noi cum construim un canal tehnic de vreo 10 metri lăţime şi nu ştiu câţi metri lungime, dar care costă foarte mult, despre o nouă centrală termică, despre o grămadă de lucruri, pentru că un spital nu înseamnă doar clădirea aceea în care sunt consultaţi pacienţii, înseamnă foarte multă infrastructură tehnică şi non-medicală care este foarte costisitoare”, a declarat Oana Gheorghiu

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.