Şase construcţii modulare, de tip container, au fost amplasate la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Timişoara, acestea înlocuiesc corturile în care se făcea până acum triajul pacienţilor infectaţi cu SARS COV 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, cele  şase containere provin din rezerva de stat a României şi au fost obţinute în urma solicitării adresate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat.  
Construcţiile modulare sunt racordate la curent electric, sunt dotate cu instalaţii de climatizare, iar unul dintre containere este conectat  la reţeaua de apă- canal a unităţii sanitare. Fiecare container este prevăzut cu un pat. Cele şase containere formează noua zonă de triere a bolnavilor COVID-19. 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
 
“În urma unei discuţii pe care am avut-o cu directorul Spitalului Victor Babeş şi cu primarul Timişoarei Dominic Fritz, am făcut toate demersurile pentru a aduce şase containere din rezerva de stat pentru Spitalul Victor Babeş. Până acum, triajul se facea în corturi puse la dispoziţie de către ISU Banat. Având în vedere că temperaturile de afară au început să coboare, era necesar ca aceste containere să ajungă la Timişoara pentru a putea face acest triaj. Toate demersurile s-au făcut vineri dimineaţa iar astăzi, la ora nouă containerele au ajuns în curtea spitalului”, a declarat prefectul judeţului Timiş, Liliana Oneţ.
 
În construcţiile modulare se vor face primirea pacienţilor, înregistrarea, testarea şi triajul acestora.
 
“Acest ansamblu modular va funcţiona ca punct unic de triaj în judeţul Timiş pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, ei fiind deserviţi atât de medicii rezidenţi din diferite specialităţi, cât şi de studenţii de la Medicină. Trei dintre sistemele modulare vor fi organizate ca săli de aşteptare pentru pacienţi, în două dintre containere se va efecuta consultul clinic şi se vor recolta probele biologice. Tot aici se vor face foile de anamneză, inclusiv acel triaj şi ancheta epidemiologică pentru depistarea contacţilor. Mulţumim Guvernului României şi Primăriei Municipiului Timişoara pentru acest ajutor acordat în triajul pacienţilor infectaţi cu SARS COV 2”, a declarat şi prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara.
 
Cele şase construcţii modulare vor fi predate Primăriei Timişoara, care administrează Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, în cursul zilei de luni. Primii pacienţi vor putea fi consultaţi aici chiar din această seară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.