O asociere de firme vrea să facă Traseul Revoluţiei de la Timişoara, un proiect al administraţiei locale prin care în nouă puncte din oraş vor fi evocate momente din Decembrie 1989. Vor fi montate plăcuţe cu diferite inscripţii şi va exista o aplicaţie pentru turişti. După ce la o primă licitaţie nu a existat nicio ofertă, atunci fiind alocată suma de 50.000 de euro, miercuri, reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţă că licitaţia a fost reluată cu suma de aproximativ 130.000 de euro şi o asociere de firme a înaintat oferta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Asocierea formată din Q Group Proiect SRL cu Balthasarh SRL subcontractant a depus o ofertă în valoare de 642.330 lei fără TVA, adică aproximativ 130.000 de euro. Administraţia locală a anunţat că dispune de 665.000 de lei fără TVA, aceasta după ce la prima licitaţie, în luna februarie, la care au fost alocaţi aproximativ 50.000 de euro, nu s-a prezentat nimeni.
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Proiectul vizează transformarea spaţiului public în 9 puncte din oraş într-un mediu care să evoce momentele Revoluţiei şi să păstreze vie memoria zilelor lui Decembrie 1989.
 
Cele 9 puncte emblematice pentru Revoluţie unde primăria are în vedere diferite intervenţii urbanistice sunt: Piaţa Maria, Podul Traian, Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sf. Gheorghe, Prefectura, Podul Decebal, Parcul Poporului, Cimitirul Eroilor. Cu ajutorul tehnologiilor de realitate augmentată şi realitate virtuală, timişorenii şi turiştii vor putea retrăi atmosfera acelor zile.
 
Astfel, se doreşte montarea unor plăcute cu diferite inscripţii, crearea unei aplicaţii dedicată turiştilor şi digitalizarea locaţiilor de pe traseu. Viitorul proiect va cuprinde şi modernizarea unor pavaje pentru persoanele cu diferite probleme, prin iluminat public diferenţiat, marcaj tactic, signaletica sonoră şi borduri la nivel cu carosabilul. Mobilierul urban şi marcajele vizuale vor avea un concept unitar pentru toate locaţiile, precizează reprezentanţii primăriei.
 
Caracterul locului urmează a fi conservat şi valorificat, iar pentru două zone (Piaţa Maria şi Consiliul Judeţean) vor fi realizate studii de iluminat public complete şi vor fi propuse soluţii de iluminat ambiental.
 
Lucrările de intervenţie propriu-zise pentru viitorul Traseu al Revoluţiei au fost estimate la 4,3 milioane de euro, transmit reprezentanţii Primăriei, iar finanţarea va fi asigurată prin PNRR (Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţa).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.