Inspectorii antifraudă au descoperit încă două societăţi din Bucureşti care desfăşoară activitate de transport alternativ de persoane prin intermediul platformelor digitale şi care au creat un prejudiciu la bugetul de stat de peste 2.5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit ANAF, una dintre societăţi a folosit forţa de muncă fără întocmirea documentelor legale de angajare şi fără plata contribuţiilor la bugetul de stat.

De asemenea, sumele de bani încasate de la operatorii platformelor online au fost retrase în numerar de către administratorul societatii, ulterior acesta efectuând plăţi către salariaţi (şoferi).

În cazul celei de-a doua societăţi, inspectorii ANAF au descoperit că societatea nu a declarat şi plătit impozitele cu reţinere la sursă.

ANAF Informează că, în acest context, inspectorii vor sesiza organele de urmãrire penalã, în vederea analizãrii aspectelor sesizate şi luãrii mãsurilor legale corespunzãtoare.

Inspectorii antifraudă reiterează importanţa respectării obligaţiilor fiscale şi atrage atenţia asupra consecinţelor legale ale nedeclarării veniturilor, indiferent de sursa acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.