Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a declarat luni, despre pregătirea Bucureştiului în cazul unui cutremur mare, că sunt două componente, una de consolidare a clădirilor cu risc seismic, şi aici sunt departe, iar pe componenta cu ISU, de scenarii privind ce trebuie făcut dacă se produce un astfel de cutremur, unde stau relativ mai bine.
Primarul Nicuşor Dan a fost întrebat cum este pregătită Capitala pentru un cutremur mare, în contextul împlinirii a 47 de ani de la cutremurul din 77.
”Sunt două componente, una de consolidare a clădirilor cu risc seismic, şi aici suntem departe. (...) Anul trecut am avut o iniţiativă foarte orectă a Ministerului Dezvoltării, cu acea evaluare preliminară (..). Noi sperăm ca până la finalul anului viitor să terminăm această evaluare preliminară şi în funcţie de ea să alocăm banii, în ordinea priorităţilor pe care le va stabili această evaluare, pentru expertize şi după aceea pentru consolidare”, a spus primarul.
El a menţionat că prin PNRR au aplicat şi au luat nişte bani şi se bucură că există voinţă la nivelul Ministerului Dezvoltării de a continua programul naţional.
Primarul Nicuşor Dan a mai spus că mai există şi componenta cu ISU, de scenarii privind ce trebuie făcut dacă se produce un astfel de cutremur. ”Aici stăm relativ mai bine”, a mai spus el. 20.000 de clădiri sunt clădiri care conform normativului dat de Ministerul Dezvoltării trebuie evaluate preliminar. Abia în urma acestei evaluări preliminarii noi vom putea să spunem că sunt 2.500, că sunt 3.000 de clădiri.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.