Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat, joi, că Guvernul a adoptat hotărârea de înfiinţare a Regiei Autonome de Administrare a Căii Navigabile Canalul Bega, iar cele şapte vaporaşe achiziţionate de municipalitate vor putea circula în regim de transport în comun. Dacă această autoritate nu era înfiinţată, Primăria Timişoara urma să înapoieze şase milioane de euro Uniunii Europene, ambarcaţiunile fiind cumpărate din fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Primarul municipiului Timişoara. Nicolae Robu, a anunţat, joi, pe Facebook că în curând timişorenii vor putea circula pe Bega cu vaporaşele.

„Gata, vom circula în curând cu vaporaşele! Guvernul a adoptat astăzi hotărârea de înfiinţare în subordinea Ministerului Transporturilor a Regiei Autonome de Administrare a Căii Navigabile Canalul Bega! Pe cale de consecinţă, Primăria Timişoara va retrage plângerea din instanţă prin care Primarul a cerut obligarea guvernului de a emite acest act. În perioada imediat următoare, Ministerul Transporturilor va trebui să operaţionalizeze structura, iar aceasta să adopte regulamentul de navigare şi să stabilească semnalistica pe canal. Abia după ce aceste lucruri se întâmplă, vom putea naviga efectiv. Sper eu, în… 2-3 săptămâni”, a scris Robu pe Facebook.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

După ce a făcut şi o prezentare succintă a proiectului, edilul Timişoarei a încheiat într-o notă hazlie: ”Dacă vă bucuraţi, daţi Like. Dacă nu vă bucuraţi, imaginaţi-vă că sunteţi în plimbare cu vaporaşul pe Bega. În ambele cazuri, dati Share / Distribuie”. 

Timişoara risca să dea banii înapoi Uniunii Europene – şase milioane de euro – bani cu care a fost finanţat proiectul de reabilitare a malurilor Canalului Bega, dacă până la finalul lunii iunie nu se reglementa circulaţia vaporaşelor.

Ambarcaţiunile, şapte la număr, au fost achiziţionate de Primăria Timişoara în cadrul proiectului european în urma căruia au fost reabilitate malurile Canalului Bega, însă, ca acestea să şi poată circula, conform proiectului, ca transport în comun, era nevoie de introducerea unei noi reglementări la nivel naţional. Pentru că această reglementare s-a lăsat aşteptată şi pentru a nu risca, totuşi, pierderea banilor, Primăria Timişoara s-a adresat intanţei de judecată.

Vaporaşele au costat aproximativ două milioane de euro, bani proveniţi de la bugetul local, parte în proiectul european.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.