Primăria Timişoara a inaugurat, luni, sistemul de închiriere gratuită a 25 de trotinete electrice cumpătare de municipalitate cu 125.000 de lei, cu tot cu sistemul de rastele. Prima trotinetă a fost folosită de primarul Nicolae Robu.
„Iată inaugurăm astăzi al şaptelea subsistem al sistemului de transport public al Timişoarei. Avem tramvaie, troleibuze, autobuze, minibuze, biciclete, vaporaşe, şi, începând de astăzi, trotinete. Acest sistem se cheamă TrotTM şi cuprinde pentru început 25 de trotinete şi trei staţii. Am gândit că cel mai potrivit este să începem cu funcţionarea şi a unui astfel de sistem în zona studenţească şi avem o staţie aici în mijlocul Complexului Studenţesc, a doua staţie la Universitatea de Vest şi o a treia la Universitatea Politehnica, la grupul de facultăţi electrice”, a declarat Nicolae Robu.
Edilul a anunţat că urmează să mai cumpere alte 100 de trotinete electrice.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Sunt 25 de trotinete în sistem pentru început, dar ne-am propus ca în acest an să mai cumpărăm încă 100. Vom vedea şi care e gradul de utilizare, desigur avem aşteptări ca el sa fie foarte ridicat pentru că altfel nici nu am fi făcut această investiţie. Trotinetele pot merge cu 25 km/h şi au autonommie de 30 de kilometri. Ele sunt luate gratuit de către utilizatori, în baza cardului de abonat, într-un fel sau altul, inclusiv cu regim studenţesc la Societatea de Transport Public Tinişoara. Studenţii şi elevii, după cum se ştie deja, au din 2013 gratuitate pe toate mijloacele de transport public din Timişoara”, a mai spus Robu.
Pentru a folosi trotinetele, doritorii trebuie să aibă un card emis de Societatea de Transport Public Timişoara, iar cu ajutorul aplicaţiei dedicate, care funcţionează în sistemele iOS şi Android, vor putea ridica trotinetele din staţii.
Consilierul edilului, Cătălin Iapă, a explicat cum se foloseşte aplicaţia TroTM pentru preluarea trotinetelor.
”Pentru a avea cont în aplicaţie, trebuie să avem un card de la RATT şi să îl introducem în aplicaţie, alături de alte date personale cum ar fi nume, prenume”, a explicat Cătălin Iapă.
Cele 25 de trotinete electrice au o autonomie de 30 de kilometri şi pot rula cu până la 25 de kilometri pe oră. Staţiile în care vor fi amplasate trotinetele se află, pentru început, în zona Complexului Studenţesc.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.