Nava-şcoală Mircea a primit, marţi, titlul de ambasador al României sustenabile, iar la această ceremonie a fost prezent şi ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, care a precizat că în ultimul voiaj al acestei nave, la bordul acesteia, a fost dezvoltată o procedură de selectare şi reciclare privind deşeurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Ceremonia de desemnare a navei-şcoală Mircea a titlului de ambsador al României sustenabile a avut loc la bordul acesteia, în Portul Militar Constanţa. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
“Este o mare onoare pentru mine, dar şi pentru toată lumea ca împreună să fim la acest eveniment special care înseamnă desemnarea navei-şcoală Mircea ca ambasador al României sustenabile, în contextul parteneriatului pentru educaţie şi dezvoltare durabilă  dintre Forţele Navale Române şi Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României”, a declarat ministrul Apărării, Vasile Dîncu, prezent la ceremonie. 
 
El a precizat că nava-şcoală Mircea este un ambasador al României în lume. 
 
“Nimeni nu se îndoieşte de faptul că Bricul Mircea este un real ambasador al Forţelor Navale Române şi al poporului român în lume. Mircea nu este doar o şcoală pentru învăţarea marinei, ci este şi un bastion al întăririi caracterelor, al încrederii, al construcţiei de solidaritate între oameni şi altor valori pe care Armata Română şi Forţele Navale Române le-au pus în practică în aceste secole de când România este independentă. Servesc Marina, servesc patria este gândul unanim al echipajelor, al cadeţilor care deprind practic tainele marinăreşti pe bricul Mircea. Departe de ţară, de casă, de cei dragi, marinarii au găsit în Mircea marea familie la bine şi la greu, acţionând cu solidaritate şi profund ataşament. Numai aşa au putut de fiecare dată să depăşească momentele de teamă, de nerăbdare sau de incertitudine”, a transmis ministrul Apărării.
 
El a menţionat că la bordul navei şcoală Mircea a fost dezvoltată o procedură de selectare şi reciclare a deşeurilor. 
 
“În ultimul său voiaj, încheiat în această lună, la bordul său a fost dezvoltată o procedură de monitorizare a reducerii consumurilor precum şi de selectare şi reciclare privind deşeurile. (…) Ne dorim ca de altfel cum îşi doresc cu siguranţă şi marinarii ca aceste exemple pe care ei le dau să fie implementate şi în alte instituţii în ţara noastră cât şi în întreaga lume. De aceea, salut această iniţiativă pe care Departamentul nostru de Dezvoltare Durabilă a adus-o aici şi această distincţie pe care premierul României a acordat-o, în scop educativ, în scopul unei comunicări a acestor valori importante”, a explicat Vasile Dîncu. 
 
El a mai transmis cadrelor să pună pasiune în pregătirea lor “pentru a vă putea alătura militarilor din Forţele Navale, căliţi în misiuni şi exerciţii internaţionale, antrenaţi permanent pentru a acţiona în proceduri interoperabile în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, pentru a menţine capabilitatea forţelor române la un nivel ridicat capabile să acţioneze în concordanţă cu provocările de securitate din regiunea Mării Negre în apărarea intereselor de securitate ale României”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.