Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat, joi, în legătură cu situaţia plajelor lărgite de pe litoral care ar avea probleme, că acele neconformităţi vor fi remediate de către constructor pe cheltuială proprie, dacă ele reprezintă o încălcare a condiţiilor din caietul de sarcini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fechet a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Tulcea, despre situaţia plajei lărgite din Mamaia, unde nisipul este dur, iar intrarea în mare nu este lină.

”Reprezentanţii Apelor Române, mai exact reprezentanţii Administraţiei Bazinale Dobrogea Litoral sunt cei care au asigurat monitorizarea acelor lucrări, recepţia acelor lucrări şi plata lor. Cu alte cuvinte dacă astăzi constatăm că la finalizarea lucrărilor sau în termenul de garanţie a acestora avem neconformităţi, obligaţia legală a constructorului care are blocată şi o garanţie de bună execuţie este aceea de a remedia acele neconformităţi pe cheltuială proprie şi de a ne asigura că turiştii beneficiază de confortul de care au nevoie”, a explicat ministrul Mediului.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

El a explicat că nu a existat nicio diferenţă între contractul de la Eforie şi cel de la Mamaia, privind lărgirea plajelor.

”Eu am participat personal la recepţia lucrărilor noi de combatere a eroziunii costiere. Avem zeci de mii de metri pătraţi de plajă nouă care arată foarte bine. Nisipul este foarte fin. Nu a existat nicio diferenţă între contractul de la Eforie sau de la Agigea şi contractul de la Mamaia. Mă refer la proiect. Deci tehnologia de lărgire a plajelor, proiectul tehnic, studiul de fezabilitate şi tot ce au avut de făcut acele companii care au extins plaja a fost similar la fiecare dintre şantiere. E adevărat că la recepţia lucrărilor în timp ce noi ne-am făcut datoria peste tot, adică am plătit, unele lucrări s-au executat la o calitate în conformitate cu caietul de sarcini şi cu documentaţia de atribuire, iar altele se pare că au nişte neconformităţi. Acele neconformităţi vor fi remediate de către constructor pe cheltuială proprie dacă ele reprezintă o încălcare a condiţiilor din caietul de sarcini”, a mai transmis Mircea Fechet.

El a precizat că dacă nu există o intrare lină în apă, atunci ar putea exista o neconformitate ce trebuie remediată.

”Eu ştiu că fiecare proiect de extindere şi de lărgire a plajei presupune atât partea de plajă până la intrarea în mare, cât şi o distanţă suficient de mare până în larg, care din informatiile pe care le am eu, ar trebui sa însemne în acelaşi timp o intrare lină în apă. Dacă acolo există nişte praguri, dacă există o adâncire accelerată a apei Mării Negre, prima concluzie la care ma gandesc este aceea că ar putea exista o neconformitate pe perioada de garanţie care ar trebui remediată”, a mai declarat Mircea Fechet.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.