Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, anunţă că a sesizat Consiliul Concurenţei după ce ministerul a primit sesizări din partea pensionarilor care au reclamat că firme care deţin arhivele unor companii care nu mai funcţionează au solicitat ”sume nejustificat de mari” pentru eliberarea de adeverinţe care să ateste contribuţiile la buget ale foştilor angajaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Şi noi am avut astfel de petiţii de la pensionari, pe care le-am redirecţionat celor de la Arhivele Naţionale, entitate publică care autorizează şi verifică deţinătorii privaţi de arhive pentru verificări. În urma verificărilor, s-au constatat şi situaţii în care deţinătorii de arhive au calculat un cuantum al costurilor adeverinţelor mai mare sau un cuantum nejustificat. De asemenea, în urma petiţiilor pe care le-am primit de la pensionari, noi am sesizat şi Consiliul Concurenţei astfel încât să verificăm dacă practicile acestea sunt loiale, practicile pe care deţinătorii de arhive le au”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, miercuri seară, la TVR Info.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Numeroşi pensionari care au lucrat la companii care între timp s-au desfiinţat au reclamat că s-au adresat unor firme private care deţin arhive şi care au solicitat sume mari, de până la mii de lei, pentru eliberarea adeverinţelor care să ateste că foştii angajaţi ai firmelor care nu mai sunt în activitate au contribuit la bugetele de asigurări sociale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.