Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, afirmă că există studii care arată că România are ”cea mai favorabilă legislaţie din Uniunea Europeană pe condiţii speciale şi deosebite de muncă”. Ministrul susţine că multe dintre persoanele care au lucrat în condiţii speciale şi deosebite de muncă, cum sunt cei din minerit, domeniul feroviar, industria siderurgică sau cea nucleară, nu au pensiile scăzute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Am un studiu realizat de Departamentul de Studii Parlamentare şi Politici de la Direcţia de Studii şi Documentare Legislativă, este un document oficial, se referă la regimul condiţiilor speciale de muncă în statele Uniunii Europene, mai am încă două studii în afară de acesta, şi dacă veţi avea răbdarea - atât instituţiile media, cât şi experţii, cât şi pensionarii care beneficiază de condiţii speciale şi deosebite de muncă - să analizeze toate aceste date veţi vedea că şi în momentul în care noi vorbim avem cea mai favorabilă legislaţie din Uniunea Europeană pe condiţii speciale şi deosebite de muncă”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, vineri seară, la Digi 24.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Ea a subliniat că s-a reuşit menţinerea, până în anul 2035, a condiţiilor speciale şi deosebite de muncă, iar cei care lucrează în astfel de condiţii vor avea în continuare reducere de vârstă, spor de grupă şi majorare de punctaj.
 
Ministrul a spus că este ”falsă” informaţia conform căreia toţi cei care au grupe de muncă înregistrează scăderi în urma implementări noii legi a pensiilor.
 
”Este fals! Din evaluările Casei Naţionale de Pensii Publice în ceea ce priveşte pensionarii care sunt astăzi în condiţii speciale, discutăm despre circa 131.000, dintre care circa 74.000 sunt pensii crescute. Inclusiv în ceea ce priveşte pensionarii cu condiţii deosebite, avem circa 116.300 în total şi avem circa 82.300 cu pensii crescute”, a afirmat Bucura-Oprescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.