Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat că prin împuşcarea celor 400 de urşi, reprezentând cota din acest a, va fi redusă presiunea resimţită în habitate şi a menţionat că atunci când urşii se plimbă în centrul Ploieştiului este evident că ai o problemă cu numărul acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Mediului a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, dacă cei 400 de urşi care vor fi împuşcaţi în acest an vor rezolva problema urşilor care atacă sau ciboară în localităţi după hrană.

„Eu cred că e mult mai mult decât ceea aveam înainte. Fără îndoială 400 de exemplare vor reduce presiunea pe care astăzi o resimţim cu toţii în habitate, pentru că atunci când urşii se plimbă prin centrul Ploieştiului, spre exemplu, în mod evident ai o problemă cu numărul acestora. E un lucru absolut nefiresc Au ajuns urşi şi în judeţe şi în localităţi unde n-au fost văzuţi vreodată. Deci din acest punct de vedere cred că e un pas înainte. O să tragem linie şi o să vedem în materie de pagube, în materie de conflicte om-urs, în materie de apeluri la 112 dacă la sfârşitul acestui an, această lege a dat rezultatele pe care parlamentul le urmăreşte sau nu. Şi cred că după aceea putem să concluzionăm şi să acţionăm”, a afirmat Mircea Fechet.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

El a fost întrebat dacă au fost cazuri în care un urs să apară într-o localitate, să fie împuşcat, iar după câteva zile să vină în zona respectivă un nou urs.

”Sunt convins că acolo unde sunt foarte mulţi urşi, un astfel de scenariu nu e exclus. Sunt localităţi unde în fiecare zi aproape primesc toţi cetăţenii în toiul nopţii sau în miezul zilei mesaj pe Ro-Alert, ”Atenţie, ursul se plimbă prin oraş””, a afirmat ministrul Mediului.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.