Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, contrazice părerile celor care critică Poliţia Română pentru modul în care a intervenit în cele două scandaluri care au avut loc sâmbătă în localitatea Pantelimon din judeţul Ilfov şi la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din Capitală. ”Hai să nu spunem că nu veţi găsi în Europa genul ăsta de rapiditate, de reacţie, dar vă spun că este o reacţie de prim rang la nivelul poliţiilor europene”, susţine ministrul de Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”E o gravă încălcare a legii de către persoane care nu au avut şi probabil că nu au respect de lege şi pentru ceilalţi cetăţeni. Sunt în dezacord cu părerea că Poliţia nu a intervenit decât după ce s-a consumat acel conflict”, a afirmat Cătălin Predoiu, miercuri seară, la Digi 24.

Acesta a făcut publice cifre, arătând că la primul incident poliţia a intervenit la trei minute de la sesizare, iar la spital primii poliţişti au ajuns în 6 minute.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ministrul spune că sute de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi, în jumătate de oră, pentru a-i prinde pe cei implicaţi în evenimentele de la Spitalul Sfântul Pantelimon. El aminteşte că cei implicaţi sunt ”capturaţi” şi nu mai reprezintă un pericol public iar în acest context reacţia autorităţilor trebuie ”apreciată ca atare”, nu neapărat ”aplaudată”

”Am proprietatea termenilor. Hai să nu spunem că nu veţi găsi în Europa genul ăsta de rapiditate, de reacţie, dar vă spun că este o reacţie de prim rang la nivelul poliţiilor europene”, declară Predoiu.

Întrebat cum explică acţiunile de sfidare a legii care au avut loc sâmbătă, ministrul de Interne a explicat că specialiştii în sociologie şi criminologie arată că astfel de acţiuni eu fost posibile ”pe fondul unei reacţii ezitante a statului”.

Predoiu afirmat că la peste un milion de apeluri la 112 date anul acesta, iar la majoritatea acestora Poliţia a intervenit în mai puţin de zece minute.

Două familii din Pantelimon s-au bătut în localitate, iar scandalul a continuat în Spitalul ”Sfântul Pantelimon”. Forţele de ordine au fost mobilizate câteva zile pentru a identifica şi prinde toate persoanele implicate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.