Ministerul Educaţiei, Ligia Deca, a discutat cu inspectorii şcolari generali ultimele aspecte înainte de începerea cursurilor şi a cerut ca şcolile cu rezultate slabe la examene să fie sprijinite şi să se comunice mai mult cu elevii şi părinţii. De asemenea, s-a discutat despre alegerile de la finalul acestui an care vor afecta mai multe unităţi de învăţământ în trei weekend-uri consecutive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ultimele pregătiri înainte de începutul şcolii - Consfătuirile inspectorilor şcolari generali, ce au loc zilele acestea la Braşov. Am transmis colegilor mei din ţară câteva dintre aspectele care trebuie prioritizate”, a transmis, joi, Ligia Deca, într-o postare pe Facebook.

Ministrul anunţă că a cerut ca şcolile cu rezultate slabe la examene să fie sprijinite să-şi îmbunătăţească rezultatele.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Trebuie să îmbunătăţim comunicarea şcoală - beneficiari şi informaţiile să ajungă la elevi şi părinţi! Avem nevoie să folosim responsabil şi la timp fondurile europene destinate educaţiei! Schimbăm faţa şcolilor din România”, a mai transmis ministrul Educaţiei.

Potrivit Ligiei Deca, combaterea violenţei în mediul şcolar este, în continuare, o prioritate.

În plus, va continua procesul de digitalizare. ”Trebuie să scăpăm de hârtii şi de bibliorafturi”.

”Fără campanie electorală în şcoli. Şcoala trebuie să rămână un spaţiu al învăţării! Mulţumesc tuturor celor prezenţi, secretari de stat, inspectori şcolari generali, directori de direcţii din Ministerul Educaţiei, reprezentanţi ai unor instituţii precum: Ministerul Afacerilor Interne, Romania şi Agenţia Naţională Antidrog”, a mai scris Deca pe Facebook.

Anul şcolar 2024 – 2025 va începe luni, 9 septembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.