Investiţiile totale în infrastructura spitalicească şi pre-spitalicească din Târgu Mureş au depăşit 1,1 miliarde de lei. Prin dezvoltarea concomitentă a investiţiilor din PNRR şi din programul de finanţare al Băncii Mondiale, vor fi construite la zero două spitale noi în Târgu Mureş şi vor fi dotate cu echipamente spitalele existente şi cabinetele de medicină de familie, afirmă oficialii Ministerului Sănătăţii.
”Târgu Mureş rămâne un centru de excelenţă în medicină. Echipa ministerului Sănătăţii are datoria să aducă în jurul acestui nucleu toate resursele necesare pentru o infrastructură de sănătate practic nouă şi performantă. Lucrările la spitalul de mari arşi progresează într-un ritm satisfăcător. Ne aşteptăm la un progres rapid inclusiv pentru macro-investiţia din PNRR, de peste 500 de milioane de lei, de la Centrul Chirurgical Cardiovascular care va funcţiona în cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant”, a declarat ministrul Sănătăţii, Prof. Dr. Alexandru Rafila, aflat într-o vizită de lucru pe şantierul de construcţii al noului spital dedicat Arşilor Grav.
Lista investiţiilor din PNRR pentru infrastructura de sănătate din Târgu Mureş vizează obiective foarte importante atât din sectorul spitalicesc, cum ar fi combaterea infecţiilor nosocomiale sau extinderea, dotarea şi modernizarea secţiilor ATI, precum şi din sectorul prespitalicesc: investiţii în 83 de cabinete de medicină de familie, dotare şi reabilitare, dar şi investiţii consistente în reabilitarea şi dotarea a 6 ambulatorii de specialitate.
Concomitent cu investiţiile din PNRR, Ministerul Sănătăţii dezvoltă o investiţie de 322 de milioane de lei cu sprijin de la Banca Mondială, pentru construcţia nouă a Centrului de Arşi Grav din Târgu Mureş, clădire cu 7 niveluri şi 25 de săli de operaţie. Programul dezvoltat cu Unitatea de Management a Băncii Mondiale presupune construirea a trei centre dedicate pacienţilor cu arsuri grave, în Bucureşti, Timişoara şi Târgu Mureş.
Secretarul de Stat Alexandru Rogobete, responsabil cu implementarea PNRR în Sănătate, arată că investiţiile din PNRR la nivelul judeţului Mureş şi cu preponderenţă în municipiul Târgu Mureş, depăşesc 800 de milioane de lei.
”Investiţiile din PNRR pentru zona Mureş-Târgu Mureş depăşesc deja 800 de milioane de lei şi produc efecte dintre cele mai pozitive, atât în sectorul spitalicesc cât şi pre-spitalicesc. Este foarte important să menţinem presiunea pe toate lucrările care se dezvoltă aici concomitent, pentru că timpul nu mai are răbdare cu noi. În doi ani, Târgu Mureş trebuie să aibă două spitale noi, funcţionare, dotate şi performante”, a declarat secretarul de stat, Alexandru Rogobete.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.