Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că a transmis Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional cererea de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova. Spitalul va avea peste 800 de paturi, valoarea investiţiei depăşind 2,8 miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“Spitalele regionale reprezintă un proiect de ţară pe care l-am preluat, îl continuăm, vrem să îl urgentam şi să ne asigurăm că se va finaliza. Susţinem respectarea calendarului depunerii cererilor de finanţare, pentru a semna cât mai curând posibil contractele de finanţare cu AMPOR şi asigurarea sprijinului Comisiei Europene pentru realizarea acestor proiecte majore”,   a declarat Victor Costache, Ministrul Sănătăţii, citat într-un comunicat de presă. 

Sursa citată precizează că, săptămâna viitoare, Ministerul Sănătăţii va demara demersurile pentru iniţierea procedurii de atribuire pentru contractul de proiectare al Spitalului Regional Craiova, respectând aceeaşi paşi că şi pentru unitatea din Iaşi.

Guvernul a aprobat, în 4 noiembrie, indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova, unitatea medicală urmând să aibă peste 800 de paturi. Spitalul va funcţiona ca Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea sud-vest.

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va avea o suprafaţă desfăşurată de 165.256 de metri pătraţi şi 807 de paturi, din care 577 de paturi de spitalizare pentru îngrijiri acute.

Spitalul va avea un centru combinat pentru mamă şi copil, cu 100 de paturi pentru adulţi şi copii, într-o clădire cu identitate şi intrare separată. Spitalul va funcţiona ca Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea SV şi este dotat cu tratament adecvat şi alte facilităţi de sprijin.

Unitatea sanitară va avea 19 săli de operaţie, iar valoarea investiţiei este de 2.850.507.547,41 lei.

Spitalul va fi construit pe 7 niveluri, va avea 1.195 de locuri de parcare, şi un heliport H-3 cu cerinţele sale operaţionale specifice.

Clădirea va oferi anumite posibilităţi de flexibilitate pentru schimbarea utilizării paturilor sau adaptarea facilităţilor interne atunci când o parte a internărilor continue vor putea fi evitate şi transformate în spitalizări de zi sau îngrijiri medicale în ambulatoriu.

Noul Spital Regional de Urgenţă Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din regiune şi este destinat pacienţilor critici şi cazurilor complexe care necesită tehnologii şi expertiză  de nivel înalt. Noua unitate va prelua rolul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi ale altor părţi ale reţelei de urgenţă.

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi este proiectul cel mai avansat, pentru care s-a finalizat etapa de evaluare şi s-a trecut în faza de contractare, iar în paralel, MS a demarat procedura de achiziţie publică, pentru servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic, cei interesaţi putând depune ofertele până pe 31.01.2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.