Ministerul Educaţiei transmite, marţi seară, recomandări pentru părinţi şi elevi în vederea admiterii la liceu, calendarul urmând să debuteze miercuri. Se recomandă realizarea unei liste cu specializările dorite, în ordinea preferinţelor, dar şi verificarea cu atenţie a codurilor. De asemenea, se recomandă completarea unui număr suficient de opţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei a realizat un Ghid privind admiterea la liceu 2024.

Documentul, postat pe site-ul Ministerului Educaţiei, face recomandări pentru părinţi şi elevi şi le cere să fie atenţi la specializările alese, dar şi să aibă un număr suficient de opţiuni, astfel încât elevii să nu rămână nerepartizaţi.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

De asemenea, documentul le explică elevilor şi părinţilor cum să completeze opţiunile.

 

Ministerul precizeză şi datele din calendarul Admiterii:

10 iulie, publicarea ierarhiei candidaţilor

Repartizarea pe locurile speciale pentru romi şi CES

15-16 iulie 2024 – completarea opţiunilor

18 iulie 2024 – repartizarea candidaţilor şi comunicarea rezultatelor

Admiterea în învăţământul special

15-16 iulie 2024 – înscrierea şi repartizarea candidaţilor

Repartizarea computerizată

11-22 iulie - completarea, în fişele de înscriere, a opţiunilor, alături de părinţi şi de profesorii diriginţi

24 iulie – repartizarea computerizată

Pentru elevii care rămân nerepartizaţi se va organiza a doua sesiune a repartizării computericate, aceasta urmând a începe în 2 august.

Ministerul Educaţiei a publiucat, marţi, rezultatele finale ale Evaluării Naţionale. Au fost depuse 27.640 de contestaţii, reprezentând 8,76% din numărul total de lucrări.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este 74,5% (113.911 elevi), în creştere cu 0,1% (203 elevi) faţă de rezultatele iniţiale (74,4%).

În anul 2023, rata mediilor mai mari sau egale cu 5 (cinci) a fost 76,4%. După contestaţii a crescut, de asemenea, numărul elevilor cu media generală 10, de la 65 la 74. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.