Ministerul Educaţiei face, luni seară, apel la personalul implicat în organizarea şi derularea examenului de bacalaureat ”să-şi îndeplinească cu responsabilitate atribuţiile”, după ce subiectele la Limba română au apărut în spaţiul public la Târgu Jiu şi Sălaj încă în timpul examenului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei a transmis, luni seară, precizări, urmare a distribuirii în spaţiul public, în timpul primei probe scrise a examenului de bacalaureat, a unor fotografii ce conţineau unul dintre subiectele la Limba şi literatura română, de către mai multe publicaţii online. 

”Reprezentanţii Comisiei judeţului Gorj de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Municipiului Târgu Jiu s-au deplasat la centrul de examen identificat ca fiind sursa de provenienţă a fotografiilor (...) De asemenea, în urma a distribuirii în spaţiul public a unei fotografii a subiectelor a cărei sursă a fost identificată ca fiind un centru de examen din judeţul Sălaj, reprezentanţii Comisiei judeţului Sălaj de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei locale s-au deplasat la faţa locului, pentru cercetări privind circumstanţele în care fotografia a fot realizată şi transmisă în spaţiul public”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Instituţia face un apel public la toţi cei implicaţi în derularea examenului: ”Având în vedere riscul ca astfel de evenimente să pună sub semnul îndoielii corectitudinea desfăşurării acestui examen, dincolo de consecinţele aplicabile conform legislaţiei în vigoare, facem un apel către toţi cei implicaţi în organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2024 să-şi îndeplinească cu responsabilitate atribuţiile ce le revin în funcţie de rol”.

”De asemenea, facem apel la responsabilitate din partea reprezentanţilor media în ceea ce priveşte momentul distribuirii subiectelor în spaţiul public, în situaţia în care sunt în posesia acestora înainte de încheierea intervalului de timp maxim alocat rezolvării subiectelor”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.