Ministerul Educaţiei anunţă, vineri, că 6.155 candidaţi a susţinut ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat, respectiv Limba şi literatura maternă, iar 43 de elevi nu s-au prezentat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Probele scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2024) s-au încheiat astăzi, 5 iulie, cu testarea cunoştinţelor de limba şi literatura maternă. Proba a fost susţinută de 6.155 de candidaţi din totalul celor 6.198 de candidaţi înscrişi (toate promoţiile), rezultând o rată de participare de 99,3%”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că nu s-au prezentat 43 de candidaţi şi nu s-au înregistrat eliminări.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Subiectele/baremul de evaluare aferente acestei probe au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul dedicat.

Afişarea primelor rezultate (în centrele de examen şi online) va avea loc luni, 8 iulie (până la ora 12:00).

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR), rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii (cumulat):

  1. susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  2. susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
  3. obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obţinute la probele scrise).

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.