Ministerul Educaţiei anunţă, joi, că 3.200 de microbuze electrice pentru elevi o să ajungă anul acesta în localităţile rurale din România, programul urmând a fi finanţat din PNRR. ”Deşi, de-a lungul timpului, numărul microbuzelor şcolare a crescut, în continuare există o deficienţă de mijloace de transport pentru aproximativ 70.000 de elevi. Necesitatea achiziţionării de microbuze şcolare este justificată şi de uzura ridicată a microbuzelor şcolare aflate în funcţiune”, explică ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - ”Este investiţia care vizează 3.200 de microbuze electrice şi şcolile verzi. Noi am scos în transparenţă o Hotărâre de Guvern care vizează achiziţia microbuzelor verzi, ca o primă parte. Urmează ca ele să fie achiziţionate şi urmează să avem şi un algoritm de distribuţie a lor în ţară, în funcţie de zonele izolate, de numărul de elevi, de rute prioritare şi de harta staţiilor de încărcare”, a declarat Ligia Deca.

Ea a subliniat că microbuzele vor ajunge ”cu prioritate în mediul rural”, arătând că a existat un apel care prevede amplasarea de staţii de încărcare pentru autovehicuelele electrice, apel destinat inclusiv zonelor rurale.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
 
Conform proiectului publicat, ”Programul naţional «Microbuze electrice pentru elevi» este finanţat prin bugetul Ministerului Educaţiei, din sume alocate în baza Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 15: Educaţie, Investiţia 10 Dezvoltarea reţelei de şcoli verzi şi achiziţionarea de microbuze verzi”.
 
”Deşi, de-a lungul timpului, numărul microbuzelor şcolare a crescut, în continuare există o deficienţă de mijloace de transport pentru aproximativ 70.000 de elevi. Necesitatea achiziţionării de microbuze şcolare este justificată şi de uzura ridicată a microbuzelor şcolare aflate în funcţiune, prin faptul că cea mai recentă achiziţie centralizată de microbuze şcolare a fost realizată în anul 2012, acestea ajungând la capătul duratei de funcţionare. Astfel, Ministerul Educaţiei are în vedere achiziţionarea, la nivel de sistem, a 3.200 de microbuze electrice. Suma totală generală disponibilă pentru achiziţia de microbuze verzi, în cadrul I10. Dezvoltarea reţelei de şcoli verzi şi achiziţionarea de microbuze verzi, este în valoare de 200 milioane Euro, fără TVA. Investiţiile vizează îmbunătăţirea condiţiilor de transport în zonele slab deservite prin furnizarea de microbuze şcolare verzi şi a infrastructurii aferente, în zonele cu declin demografic”, se afrată în nota de fundamentare a proiectului.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Astăzi, Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Programului naţional «Microbuze electrice pentru elevi»”, a anunţat, joi, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că scopul programului este facilitarea transportului pentru elevii din localităţile izolate, din zonele cu acces redus, dar şi periurbane, pentru a asigura dreptul la educaţie tuturor elevilor din România.

Programul este finanţat prin Investiţia 10 – Dezvoltarea reţelei de şcoli verzi şi achiziţionarea de microbuze verzi, din Planul Naţional de Redresare şi Rezlienţă (PNRR).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.