Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută includerea municipiului Galaţi şi a oraşului Cugir în Reţeaua globală UNESCO a „Oraşelor care învaţă" (UNESCO Global Network of Learning Cities - GNLC), alăturându-se, astfel, municipiului Reşiţa, până de curând singurul membru din România în această reţea.
Potrivit MAE, ”cele două localităţi fac parte din cele 64 noi oraşe din 35 ţări care completează, începând de la data de 14 februarie 2024, numărul membrilor reţelei, demonstrând un angajament deosebit în promovarea învăţării pe tot parcursul vieţii în comunităţile lor”.
MAE afirmă că a realizat demersuri active în direcţia participării oraşelor din Romania la reţeaua UNESCO a „Oraşelor care învaţă", promovând îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU în domeniul asigurării unei educaţii de calitate şi a dezvoltării unor oraşe şi comunităţi durabile.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”De-a lungul celor 68 de ani de apartenenţă la organizaţie, prezenţa românească în cadrul UNESCO a fost în continuă creştere şi diversificare, iar aderarea localităţilor româneşti la aceste forme de colaborare internaţională demonstrează că ţara noastră este un actor activ în peisajul contemporan al diplomaţiei. În acest sens, subliniez şi faptul că România deţine în prezent preşedinţia Reţelei responsabililor în domeniul diplomaţiei ştiinţifice din ministerele afacerilor externe ale statelor membre din Uniunea Europeană", a subliniat secretarul de stat MAE pentru relaţii interinstituţionale, Janina Sitaru.
Reţeaua globală UNESCO a „Oraşelor care învaţă" este o iniţiativă care datează din anul 2015 cu scopul de promovare a schimbului de experienţă şi de cunoştinţe între oraşele angajate în susţinerea oportunităţilor de învăţare pe tot parcursul vieţii. Odată cu adăugarea noilor membri în 2024, reţeaua cuprinde 356 de oraşe din întreaga lume.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.