Ministrul demisionar al Sănătăţii Ioana Mihăilă a declarat că multe din secţiile de Terapie Intensivă COVID din Bucureşti sunt pline şi că a solicitat spitalelor care au avut preluat astfel de pacienţi în valul 3 să crească numărul de paturi pentru pacienţii COVID-19.
Mihăilă a fost întrebată, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă nu vor fi probleme în săptămânile următoare la Terapie Intensivă cu pacienţii COVID.
Evenimente
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"Dacă astăzi trece rectificarea bugetară şi dacă Ministerul de Finanţe se mişcă rapid cu alocarea bugetară necesară Ministerului Sănătăţii, aici nu vor exista discontinuităţi. (…) Multe din secţiile de Terapie Intensivă COVID din Bucureşti sunt pline şi ieri (luni - n.r.) am avut discuţii cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, am identificat împreună cu Direcţia Asistenţă Medicală spitale care au preluat în valul 3 pacienţi atunci când secţiile au fost pline şi am contactat managerii acestor spitale, fie noi, de la Ministerul Sănătăţii, fie colegii de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pentru a le solicita creşterea numărului de paturi pentru pacienţii COVID-19 cât de repede posibil”, a transmis Mihăilă.
Ea a dat şi câteva exemple de spitale care vor prelua pacienţii COVID.
"Cel mai probabil Spitalul Elias, aici există secţiile disponibile şi am vorbit cu reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a detaşa cât mai repede medici, acolo problema este de personal. Mai există Spitalul Sfântul Pantelimon care poate să-şi ajusteze rapid circuitele pentru a prelua pacienţi COVID, Spitalul Floreasca şi de asemenea începem discuţiile cu spitalele de pediatrie, cu Gomoiu, de exemplu, pentru a putea prelua pacienţii pediatrici”, a explicat Mihăilă.
Întrebată câte paturi ATI sunt dedicate pentru pacienţii COVID, Ioana Mihăilă a răspuns: "Conform planurilor de rezilienţă, maximum la care spitalele pot ajunge la nivel naţional este de 1.900 de paturi, aici incluzând paturile de monospecialitate, iar în total paturi pe secţii 19.000 de paturi. Când vorbim de pacienţii pediatrici, de copii, maximum la care se poate ajunge sunt 1.500 de paturi pe secţii şi 110 pe secţiile de terapie intensivă. La rapoartele de ieri nu erau probleme cu paturile de terapie intensivă la nivel naţional, dar erau probleme cu numărul de paturi la nivelul Bucureştiului”.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.