Verificările făcute de mai multe instituţii abilitate, în urma sesizărilor privind existenţa unui miros persistent de metrou pe magistrala 5, nu indică necesitatea impunerii unor restricţii, anunţă, vineri, oficialii Metrorex. Anunţul companiei care administrează metroul din Bucureşti vine în contextul în care, în urmă cu două zile, personalul companiei aflat în staţiile de metrou Constantin Brâncuşi şi Râul Doamnei a sesizat un "miros înţepător".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Metrorex a tratat şi tratează cu maximă seriozitate sesizarea unor salariaţi, începând cu data de 09.07.2024 şi până în prezent, privind persistenţa unui miros în unele staţii de pe Magistrala 5 de metrou. În acest sens, conform procedurilor, a fost solicitat sprijinul instituţiilor abilitate pentru realizarea de verificări şi măsurători ale parametrilor calităţii aerului. Informăm publicul că, până în prezent, nu au fost recomandate, transmise sau dispuse măsuri care să impună restricţii în spaţiile publice şi tehnice de la metrou”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri şi semnat de directoarea generală a Metrorex, Mariana Miclăuş.
În acelaşi document, conducerea Metrorex dă asigurări atât publicului cât şi propriilor angajaţi că monitorizarea situaţiilor de acest gen se va realiza în continuare, inclusiv cu solicitarea sprijinului instituţiilor cu competenţe în domeniu.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
„Metrorex doreşte să asigure publicul că zona este în continuare monitorizată atent, iar sistemul de ventilaţie funcţionează în parametri optimi. Siguranţa călătorilor şi a personalului rămâne prioritatea noastră principală”, se mai arată în comunicat.
Miercuri, personalul Metrorex aflat în staţiile de metrou Constantin Brâncuşi şi Râul Doamnei a sesizat un "miros înţepător".
”În după-amiaza zilei de 9 iulie 2024, personalul Metrorex aflat în staţiile de metrou Constantin Brâncuşi şi Râul Doamnei a sesizat un"miros înţepător". Ca urmare a acestei constatări, Metrorex a anunţat organele competente pentru a analiza situaţia şi a lua măsurile necesare. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), care au efectuat măsurători cu aparatele portabile”, transmitea Metrorex.
În urma acestor măsurători, ISU nu a dispus măsuri care să aibă impact în transportul public de persoane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.