România şi Israelul au semnat un Memorandum de înţelegere privind cooperare ştiinţifică, în baza căruia va începe un nou Program de finanţare comună a cercetării ştiinţifice aplicate cooperative, prin care va fi promovat schimbul de experienţă în domeniile cercetării ştiinţifice aplicate pe care ambele părţi le consideră importante pentru a obţine o creştere şi o dezvoltare durabilă în domenii precum inteligenţa artificială, securitate cibernetică, energie verde (hidrogen), fizica laserelor. Documentul a fost semnat cu ocazia cizitei de lucru în Israel a lui Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.
”În vederea consolidării colaborării şi cooperării viitoare dintre cele două state, în domeniul cercetării ştiinţifice aplicate, reprezentanţii Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării din România şi cei ai Ministerului Inovării, Ştiinţei şi Tehnologiei din Statul Israel au semnat un Memorandum de înţelegere pe un program de cooperare ştiinţifică. Astfel, va fi demarat un nou Program de finanţare comună a cercetării ştiinţifice aplicate cooperative româno-israeliene prin care se va promova schimbul de experienţă în domeniile cercetării ştiinţifice aplicate pe care ambele părţi le consideră importante pentru a obţine o creştere şi o dezvoltare durabilă în domenii precum inteligenţa artificială, securitate cibernetică, energie verde (hidrogen), fizica laserelor, etc.”, anunţă Ministerul Digitalizării.
Domeniile de cercetare vor fi selectate de comun acord şi în urma unei decizii comune a ambelor părţi şi pot include sprijinirea proiectelor comune de cercetare conduse de oameni de ştiinţă din ambele ţări, sprijinirea seminarelor comune, simpozioanelor şi altor întâlniri ştiinţifice, activităţi care vizează sprijinirea includerii şi participării României şi/sau Israelului la diferite alte programe legate de cercetare şi inovare.
Vizita lui Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, se desfăşoară în perioada 25-28 februarie.
Vizita cuprinde întâlniri cu Ofir Akunis, ministrul Inovării Ştiinţei şi Tehnologiei din Statul Israel, precum şi alţi înalţi reprezentanţi şi demnitari din cadrul Ministerului Comunicaţiilor, Autorităţii pentru Inovare, Diviziei de Cercetare şi Inovare din cadrul DEL UE Tel Aviv şi Directoratului Naţional pentru Securitate Cibernetică.
Totodată, Sebastian Burduja s-a întâlnit şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Statul Israel, precum Orr Danon, CEO Hailo, Asi Shmeltzer, CEO Shlomo Group şi Daniel Martin, CEO Cyber7.
În cursul zilei de marţi, delegaţia Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării va avea întâlniri şi cu reprezentanţi ai mediului universitar, la Universitatea Tel Aviv şi la Universitatea Technion din Haifa.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.